EuroBasket 2017 TOP 16 İspanya mağlubiyetinden sonra konuşan milli takım antrenörü Ufuk Sarıca:
İspanya’ya ve Gasol’a duyduğum saygıyla başlamak istiyorum. Zor ve yorucu bir sezondan sonra 37 yaşında buraya gelmekle kalmıyor, takım arkadaşlarıyla beraber kazanmak için sonuna kadar mücadele ediyor. Saygı duyulacak ve örnek gösterilecek bir oyuncu. İspanya komple bir takım, sevinmeyi de oynamayı da iyi biliyorlar, tebrik ederim. Kendi takımı da tebrik ederim, bu maç sonuna kadar asla vazgeçmeden oynadık. Son 4 dakika kalaya kadar oyunun içindeydik ama son 2 dakika skorun da etkisiyle iyice düştük. Rodriguez’in üç sayılık basketi kırılma anlarından biriydi. Melih’in çemberin içinden kaçan üçlüğü de öyle.
Bir takım eksiklerimizin olduğu bir gerçek, hep kapatmaya çalıştık ama başaramadık. Bugün olmazsa yarın bunları yapacağız, yarınlara tecrübeyi aktarıp ilerleyen dönemlerde bir basketbol ülkesi olabiliriz. Tüm oyuncularımı beraberlelikleri için, davranışları için tebrik ediyorum. Milli takım böyle olmalıdır, tüm taraftarlarımıza da gelip bizi destekledikleri için teşekkür ederim. Oyunun bir bölümünde uzun rotasyonuna karşı önlemler almıştık ancak Rubio’nun üçlükleri canımızı acıttı. Maçtan önce bunu riske edeceğimizi söylemiştim ancak sahada bizi rahatsız etti. Rubio 4-5 yıl önce bunları hiç sokamıyordu ancak artık sokabiliyor, Kenan’a bu model olabilir mesela, bunu konuşabiliriz artık. Her takımda boş şutları sokmak durumundasın, sokamayan yok artık neredeyse.
Cedi ve Furkan için muazzam bir tecrübe. Bu kadar süre alıp sorumlulukla oynayabilmek büyük artı. Gruptaki üç önemli maç da büyük deneyim. Gasol maçtan sonra mücadelemizi övdü, çok çabaladınız dedi. Bizi rahat bırakırlarsa neler olacaklarını biliyorlar geçmişten, bu saygıyı görmek de bence önemli bir olay.



