27 Nisan 2026, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİV'Türkiye maçı zor olacak'

'Türkiye maçı zor olacak'

- Advertisement -
- Advertisement -

Fransa Milli Takımı Antrenörü Vincent Collet, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın Eleme Turu’nda A Milli Takımımız ile eşleşmeleriyle ilgili olarak, “Türkiye maçı bence zor olacak. Ev sahibi olmaları durumu biraz daha zorlaştıracak. Eşleşme için Türkiye’den mümkün mertebe kaçmaya çalıştık ama sonuç bu şekilde oldu. Maç boyunca üzerimizde hep bir baskı olacaktır ve bu da bizi zorlayacaktır” dedi.

D Grubu’nda takımı Fransa’nın Yeni Zelanda’ya 82-70 mağlup olarak 4. sırayı aldığı karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Collet, “İlk maçta daha olgun performans sergilemiştik ama konsantrasyon problemi yaşadık. Bugün gerçekten maçın başından sonuna kadar kötü oynadık. İkinci çeyrekte geri gelmeyi çalışsak da yeterli olmadı. Farkı koruyamadık ve son pozisyon bizi bu duruma düşürdü. Hak ettiğimiz sonucu aldık” değerlendirmesinde bulundu.

Fransız oyuncu Nando De Colo da Eleme Turu’nda eşleştikleri 12 Dev Adam’ın ev sahipliği avantajına dikkat çekerek, “Açıkçası iyi bir oyun sergileyemedik. Bu derecede bir mücadeleye hazır değildik. İlk çeyrekten sonra savunmamız çok kötüydü. Türkiye eşleşmesi bizim için zor olacak. Ev sahibi takım olmaları ve arkalarında çok ciddi bir taraftar gücü olması durumu daha da zorlaştıracak. Sahada nasıl bir oyun sergileriz bilemem ama savunma ve hücum olarak en iyisini yapmamız gerekecek” şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda cephesinde ise antrenör Nenad Vucinic şunları söyledi: “Bu tarz büyük organizasyonların son günleri hep zor olur. Çünkü bütün takımlar hesaplama yapmaya başlarlar. Bu yüzden iki takım için zor bir durum vardı ortada. Rusya ile eşleştik ve koçlarının takımı iyi yönetiyor. Elimizden geleni yapacağız. Tall Blacks (Uzun Siyahlar) ruhunu sahaya yansıttık ve bu yüzden oyuncularımla gurur duyuyorum. Hepsi çok iyi mücadele etti. Gruptan çıktığımız için çok mutluyum. Takımda çok ciddi anlamda Tall Blacks ruhu var. Litvanya ve İspanya maçları buna çok güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Takım ruhu maçlara konsantre olmamızı sağlıyor ve mücadele etmekten başka hiçbir amaçla sahaya çıkmıyoruz. Bu üzerimizde ki baskıyı azaltıp baskı kurmamızı sağlıyor. Ayrıca oynadığımız karşılaşmalar takımda ki genç oyuncularımız için çok iyi tecrübe oluyor.”

Eleme Turu’nda Rusya ile mücadele edecek olan Yeni Zelandalı oyunculardan Mika Vukona da, “Fransa’yı yenmemiz herkes için sürpriz olabilir ama biz karşılaşma boyunca elimizden gelenin en iyisini yaparak kazandık. Çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler