Tofaş Başkanı Efe Aydan, Banvit'in itirazı üzerine TBF'den Tofaş-Banvit maçı için tekrar kararı çıkması üzerine Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını söyledi.
Basketfaul'un haberine göre; gerekçeli kararı beklediklerini ancak Tahkim Kurulu'na kararlarında değişiklik olmayacağını belirten Efe Aydan, “Madem bir hata var, neden maça kaldığı yerden devam kararı çıkmadı?” dedi.
Aydan şöyle konuştu:
“Hatayı önce serbest atışları sıra ile kullanmayan Banvitli oyuncular, sonra hakem ve durumu farkedemeyen teknik gözlemci yaptı. Peki bizim suçumuz ne? Hatayı biz mi yaptık. Bu sırada biz galiptik. Hakemler yapılan ortak hatayı değerlendirip atışları iptal edip, topu bize verdi. TBF'nin kararından, oyun kurallarının takılmadığı anlaşılıyor. Madem ortada bir hata var, neden karar maçın kaldığı yerden devamı şeklinde çıkmadı? Hiç hata yapmayan biziz ama cezasını çeken de biziz”