FIBA'nın bu ay içinde yapacağı toplantı sonucunda Emir Preldzic'in milli forması hakkında vereceği son karar öncesi Slovenya Federasyonu açıklama yaptı.
Sloven medyasına konuşan Slovenya Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Matej Avanzo, Emir Preldzic'e kapılarının açık olduğunu belirterek, “Ancak Emir'in bizim milli formamızı giymesi için bunu istediğini göstermesi gerek. Ne yazık ki Emir ile birkaç kez görüşmemize karşın böyle bir geri dönüş almadık. Konu artık FIBA'da. Onların vereceği karara göre her şey netlik kazanacak. Ancak coach Maljkovic ve biz, şuanda Emir Preldzic'in milli takımda olması için girişimde bulunmayacağız” dedi.
Sloven federasyonunun bu görüşünün ardından FIBA'nın Türkiye'ye olumlu yanıt verip Emir Preldzic'in Ay-Yıldızlı formayı giymesi için izni vermesi bekleniyor. FIBA toplantıyı bu ay içinde gerçekleştirecek.





