Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş Milangaz tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası için sahaya çıkıyor. Siyah-beyazlılar, Rus ekibi Triumph Lyubertsy ile birlikte Macaristan’daki Final Four’un favorisi…
BEŞİKTAŞ Milangaz 3 takıma yetecek kadar şanssızlık yaşadığı sezondan önemli başarılar çıkarmaya alıştı. Önce Türkiye Kupası’nı kazanan siyah-beyazlılar şimdi de tarihlerinde ilk defa bir Avrupa Kupası için bu derece iddialılar.
-EUROCHALLENGE Final Four karşılaşmaları bu haftasonu Macaristan’ın Debrecen kentinde yapılacak. Beşiktaş Milangaz da Macaristan’da şampiyonluğun en önemli iki favorisinden biri konumunda olacak.
ROTASYON ESNEK
-TEMSİLCİMİZİN ilk günkü rakibi evsahibi Szolnoki. Kendi sahasında oynamanın avantajına sahip olsa da ne Szolnoki ne de ülke basketbolu Avrupa’da üst düzey başarı için çok öne çıkan adaylar değil. Üstelik maçların oynanacağı Debrecen, Szolnoki’den 120 km uzakta bir başka şehir. Final-Four’a kalması büyük bir sürpriz olarak gösterilen Szolnoki, Macar oyunculara dayalı kadrosuyla kağıt üzerinde Beşiktaş’la aynı klasmanda değil.
-SİYAH-BEYAZLILARI son dönemde çok zorlayan, iyice daralan rotasyon da Final Four’da bir nebze olsun daha esnekliğe sahip olacak. Beko Basketbol Ligi’nde 3+2 kuralı nedeniyle sürekli ikişer ikişer oyuncu değiştirmek zorunda kalan Beşiktaş, yabancı sınırı olmayan Final Four’da 5 yabancısı ve Türk oyuncularını istediği kombinasyonla sahaya sürme özgürlüğüne sahip olacak.
-FINAL Four’un ilk günündeki diğer maçta ise Fransız Elan Chalon ile Rus Triumph Lyubertsy takımları karşı karşıya geliyor. Beşiktaş ve Lyubertsy final için iki favori takım konumundalar. Rus temsilcisi play-off elemelerinde grupta Beşiktaş’ı dize getiren İspanyol ekibi Fuenlabrada’yı devirerek Macaristan vizesini almış ve iddiasını ortaya koymuştu.
-ESKİ Efesli Vasili Karasev’in koçluğunu yaptığı Lyubertsy, genç Rus yıldızların öne çıktığı (en önemlisi de Vasili Karasev’in oğlu Sergey) ama 4 yabancısıyla da kadroyu harmanlayan bir takım. Rusya Ligi’nde 3. sıradalar. Önlerindeki 2 takım da Avrupa Ligi’nin en büyük favorisi CSKA ve Avrupa Kupası şampiyonu Khimki.
‘Tek hedef şampiyonluk’
FIBA EuroChallenge’da bugün başlayacak Final Four mücadelelerinin ilkinde Szolnoki ile karşılaşacak olan Beşiktaş Milangaz’da başantrenör Ergin Ataman iddialı konuştu. Dün yapılan idmanda açıklama yapan Ataman, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirerek, “Basketbol sürprizlerle dolu. Fakat Szolnoki ve finaldeki rakibi yenerek kupayı kaldırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.



