25 Mayıs 2026, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVKupa Fenerbahçe Ülker'in

Kupa Fenerbahçe Ülker'in

- Advertisement -
- Advertisement -

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72 yenerek üst üste 2, toplamda 3 kez kupayı müzesine götürdü.

Emir Preldzic 35 sayı 4 asist 3 ribaunt ile finalin MVP'si seçildi.

İki takım da savunmalarını maçın başında istediği şekle sokamazken, Beşiktaş Cola Turka bire birde geçilirken hücum ribauntlarını rakibine verdi. Fenerbahçe Ülker ise Ogilvy’nin ikili oyunları ile Serkan’ın penetrelerini savunmakta zorlandı. Galatasaray maçında dışarıdan çok yüzdeli atan Fenerbahçe Ülker, ilk dış atış isabetini Emir Preldzic oyuna girince bulurken Siyah  – Beyazlılar, hücumda hareketli olup potaya penetre ederek fauller aldı. Emir’in oyuna girip bir üçlük ve hücum ribauntlarıyla katkı verince Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 20-19 önde kapattı.

Beşiktaş Cola Turka ikinci çeyrekte Mustafa Abi ile Ignerski’nin oyunma girmesiyle 4 kısaya geçerek savunmada sertliğini ve agresifliğini arttırdı. Fenerbahçe Ülker, dışarıdan 1/10, faullerden de 4/12 isabet sağlarken aldığı hücum ribauntlarıyla oyunda dengeyi sağladı. Siyah – Beyazlılar, Chatman’in rol almasıyla (bu çeyrek 7 sayı buldu) savunmadan hızlı hücumlara geçişlerde başarılı oldu ve ilk yarı 37-37 berabere sonuçlandı. Bu periyotta Lavrinovic ile Mirsad, (Fenerbahçe Ülker 5 blok yaptı) Ogilvy’nin ikili oyunlarına yardım getirerek Beşiktaş Cola Turka’nın hızını kesmeye çalışırken Chatman, Ignerski ve Kemp’ten gelen üç üçlük oldukça kritikti.

İlk yarıda berbat şut atan Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyrekte Emir Preldzic’in 3 üçlüğü ile birlikte momentumu eline geçirdi. Chatman karşılık vermek istese de Ukic ile Emir takımını çok iyi organize etti ve Sarı – Lacivertliler 15-5’lik seriyle 26. Dakikada 9 sayılık farkı yakaladı. (45-54) Ogilvy farkı eritti ancak son bölüme Fenerbahçe Ülker 58-51 üstün gitti.

Fenerbahçe Ülker son bölümde Emir Preldzic’in 7 sayısını içeren 9-0’lık seriyle farkı 33. Dakikada 16 sayıya kadar çıkardı. (51-67) Chatman, Cevher ve Hüseyin’in üçlükleriyle farkı 37. dakikada yeniden 5 sayıya kadar çekti. Ancak en kritik anda Cevher’in üçlük yerine pası düşünüp top kaybı yapması, ardından Fenerbahçe Ülker’in iki hücum ribaundu alması ve günün kahramanı Emir yine son sözü söylemesiyle Fenerbahçe Ülker, mücadeleyi 81-72 kazanarak üst üste iki toplamda üçüncü kez Spor Toto Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Recep Ankaralı – Serkan Emlek

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (72): Serkan Erdoğan 5 (1 ribaund- 7 asist), Mustafa Abi (1 ribaund), Hüseyin Beşok 3 (2 ribaund), Serhat Çetin (1 ribaund- 2 asist), Michal Ignerski 3 (2 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp 10 (1 ribaund), Mire Chatman 22 (4 ribaund- 3 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund- 1 asist), Andrew Oglivy 24 (14 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 6 (1 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 3 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 1 (4 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 4 (4 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 2 (2 asist), Kaya Peker 13 (9 ribaund), Oğuz Savaş 10 (4 ribaund), Tarence Kinsey 4 (6 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 3 (1 asist), Emir Preldzic 35 (3 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 19-20
2.PERİYOT: 18-17
3.PERİYOT: 14-21
4.PERİYOT: 21-23

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler