Daha önce TKBL kulüpleriyle bir toplantı yapan Türkiye Basketbol Federasyonu 2012-2013 sezonunda TKBL’de uygulanacak yabancı kontenjanı hakkında fikir alışverişinde bulunmuştu. Türkiye Basketbol Federasyonu son yaptığı toplantıda konu hakkında bazı kararlar aldı.
Alınan Kararlar Şöyle :
* 2012-2013 TKBL sezonunda takımlar kadrolarında 2 kıta dışı, 2 tane de Avrupalı oyuncu bulundurabilecek.
* Bu oyuncuların tamamı maç kadrosunda bulunabilecek ancak bu sezon ilk 5’te en az 2 Türk oyuncu forma giyecek bu sayının gelecek sezon 3 olması gündemde.
* Türk tabiiyetine geçmiş “devşirme” diye tabir edilen oyuncular hakkında bir tasarrufa gidilmezken, kıta dışı pasaporta sahip olan ama Avrupa ülkelerinin tabiiyetine geçmiş sporculardan sadece bir tanesi kadroda yer alabilecek.
Kaynak: Pota6.com
Basketdergisi.com ülkemizde düzenlenecek 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası öncesinde ligin 14 takıma çıkmasının ardından kıta dışı oyunculara kısıtlama geleceğini 27 Mart'ta yazmıştı.
Haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.





