Letonya basınına demeç veren Anete Jekabsone, Fenerbahçe'nin gönderdiği kontratı imzaladığını ve yarın İstanbul'a geleceğini söyledi.
2011'in Mayıs ayına kadar sürecek sözleşmeyi imzaladığını belirten Jekabsone, “Ben üzerime düşeni yaptım ve kontratı kabul edip kulübe yolladım. Fenerbahçe'nin büyük hedefleri var ve buna ulaşmak istiyorum. Kariyerime yeni bir heyecan katmak için teklifi kabul ettim. Coach Ratgeber'i ve sistemini biliyorum. Spartak'taki rolümden ve aldığım süreden memnun değildim. Tam bu sırada Fenerbahçe'den teklif geldi. Taurasi varken takımın hücum sistemi ona bağlıydı. Şimdi takım olarak bunu sağlamaya çalışacağız. Yarın İstanbul'a gidip, cuma günü sağlık testinden geçeceğim. Ardından takıma katılıp hemen oynamak istiyorum. Belki Ekaterinburg maçında sahada olurum” dedi.
Jekabsone'un gelişiyle beraber bir yabancı oyuncunun gönderilmesi gerekiyor. Bu ismin bir türlü bekleneni veremeyen Anna Vajda olması bekleniyor. Jekabsone'un Fenerbahçe'ye transferini ilk kez duyuran site, bu konuyla ilgili ilk haberinde Penny Taylor'ın gönderilme ihtimalinin de olduğunu belirtmişti.
Spartak Moskova'da sezona başlayan Letonyalı 24 yaşındaki guard, 1.76 boyunda. Daha önce Riga, Mondeville, Bourges, D.Moskova'da da oynayan Jekabsone, bu sezon 9.4 sayı, 2.5 ribaunt, 1.5 asist ortalamasıyla forma giydi.



