11 Mayıs 2026, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVHer maç başka bir yıldız

Her maç başka bir yıldız

- Advertisement -
- Advertisement -

Dünya basketbol şampiyonasında altı maçı üst üste kazanarak nasıl ciddi bir favori olduğumuzu göstermiş olduk.

Ezeli rakibimiz Yunanaistan'dan sonra Fransa'yı da eze eze yendik.

16.000 kapasiteli Sinan Erdem Arena ağzına kadar dolu. Bilet ve kapasite elverse bir o kadar daha basketbol sever

dolduracak tribünleri. Muhteşem bir atmosfer vardı dün gece salonda. Yer gök kırmızıya boyanmış, çılgına dönmüş seyirci

 on iki dev adamın tarihe geçecek galibiyetine şahitlik ediyordu.

Karşılaşmaya fırtına gibi başladık. Yedi sıfırlık bir seri yakalarken, Fransız takımına çemberi göstermedik. Kerem Tunçeri, Nando de Colo'yu

çok iyi savunurken, Hidayet Türkoğlu'da rakip takımın en iyi oyuncusu Diaw'a baskı uyguluyordu. Bunlara eş değerde takım savunması da

üst seviyede devam ediyordu. Fransızlar da oyuncularımızı durdurabilmek için parçalanmaya devam ede dursunlar, fark gittikçe büyüdü. On altı ya sıfırlık bir seri yakalayarak farkı yirmisekize çıkarttık. (53-28) İlk yarıda Fransa gibi zor bir takımı 28 sayıda tutacak savunma ancak bizim takımın ruhunda olanlar için olasıdır. Birde çemberaltını çok verimli kullandık. Fransa takımının uzun oyuncusu olmadığı için,boyalı alandan tam 48 sayı atarak o bölgeyi darmadağın ettik. Dış şutlardaysa, kendine gelmiş bir Hidayet vardı. Şampiyonanın başından bu yana kendisinden skor bekledik. Son maçlarda yavaş yavaş form yakaladığının sinyallerini vermişti. Maçın ilk saniyesinden itibaren oyuna ağırlığını koydu. 4/7 üçlük, 4/4 ikilik, performansına pota altında bitirici asistleri ve yaptığı savunmayla takımın ihtiyacı olan lideride ön plana çıkarttı.

İkinci tur maçları öyle bir seviyede ki, hiçbir takım hafife alınamaz. Alırsanız görürsünüz gününüzü.. Bu nedenle işi sıkı tuttuk. takım halinde iyi savunma yaptık, iyi hücum ettik. Ayrıca Hidayet'in çemberaltına yaptığı asistler sonrasında gelen smaçlarla, ortalık yıkıldı. Ayrıca Kerem Tunçeri'nin erken sakatlanarak -umut ederim Slovenya maçına yetişir- oyun dışı kalmasını hiç aratmayan Ender ve Sinan, play-maker pozisyonlarını çok iyi paylaşarak hem savunma hemde hücumda skor üreterek maçın kazanılmasında önemli katkı sağladılar. Son dakikalar takımımzın seyirciyle bütünleşerek yaptıkları basketshow'a dönüştü. Bir ara Semih ile Oguz paslaşarak top çıkardılar. Fransız takımını bu kadar aciz kaldığını hatırlamıyorum. Bu durum karşısında Fransız oyuncular sıkıldı. Teknik  heyetin sesi çıkmaz oldu. Bu Fransız takımı zaten bize rakip olamazdı.  Aldı ağzının payını ve Paris'in yolunu tuttu. Böylece Erman Kunter'i de Fransız milli takımına antrenör yaptık. Herhalde başka engel kalmamıştır.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler