1 Ocak 2026, Perşembe
spot_img
Ana SayfaEUROLEAGUEFenerbahçe, Belgrad'dan da eli boş döndü

Fenerbahçe, Belgrad'dan da eli boş döndü

Turkish Airlines EuroLeague 2. hafta mücadelesinde Kızılyıldız'a deplasmanda 68-56'lık skorla mağlup oldu.

Fenerbahçe Beko'da uzun süredir sakatlığı süren Jan Vesely maça ilk 5 başladı.

Maça iyi başlayan Kızılyıldız, James Gist üzerinden sayılar bularak ilk dakikalarda skorda üstünlük kurdu. Fenerbahçe ise Bobby Dixon'dan gelen üçlüklerle skorda eşitliği sağladı. Çeyreğin ikinci bölümünde öne geçen Fenerbahçe, De Colo'nun etkili oyunuyla ilk çeyreği 15-16 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe rotasyon 5'ini kullanırken, saha içi basket bulmada sıkıntı yaşadı. Kızılyıldız, Gist'ten sayı üretimini sürdürürken, Fenerbahçe, Kızılyıldız'ın faul hakkını doldurmasıyla sık sık faul çizgisine geldi. Jan Vesely'nin  ritmini bulamamasıyla hücum üretkenliği sınırlanan Fenerbahçe devrede soyunma odasına 35-32 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte de hücumdaki organizasyon sıkıntısı devam eden Fenerbahçe, yalnızca 13 sayı bulabildiği bu çeyreğin ardından son periyoda 51-43 geride girdi.

Son çeyrekte bitime 5 dakika kala Fenerbahçe, De Colo'nun hücumdaki doğru tercihleriyle skoru 53-51'e getirdi. Ancak bu dakikanın ardından tekrar ritmini yitiren Fenerbahçe, oyun disiplininden de koparak karşılaşmadan 68-56'lık skorla mağlup ayrıldı.

Sarı Lacivertliler'de özellikle kısa rotasyonundaki Kostas Sloukas bilmecesi sürüyor. 2 senedir takımın hücumdaki liderliğini üstlenen Yunan guardın Nando De Colo gibi bir skorer ile yan yana oynarken nasıl bir rol paylaşımı yapacağı konusunda hala soru işaretleri var. Bu sorun Sloukas'ın hücum ritmini etkilerken, takımın genel hücum organizasyonunu da epey aşağı çekiyor. Bu maç özelinde Fenerbahçe'nin 29 ikiliğin yanında 29 da üçlük denemesinin altında yatan sebep bu.

Bunun üzerine Jan Vesely'nin sakatlık sonrası formsuzluğu, Derrick Williams ve Vladimir Stimac'ın takıma adaptasyon süreci, Ahmet Düverioğlu'nun performansındaki yetersizlik eklenince uzunlar ve kısalar arasındaki bağlantı giderek kopuyor. Tüm bunlara Luigi Datome ve Nikola Kalinic'in de formsuzluğunu eklersek sezon başındaki bu kötü sonuçlar şaşırtıcı değil. Fenerbahçe için şu aşamada tek sevindirici gelişme Nando De Colo'nun belli bir standartın üzerindeki performansı. Neticede diğer oyuncuların zaman içindeki potansiyel gelişimi hesaba katılırsa Fenerbahçe hala Final Four için en güçlü adaylardan biri. Sarı Lacivertlilerin şu aşamadaki en büyük amacı sezonun bu ilk bölümünü olabildiğince kayıpsız atlatmak.

Kaan Baytur / Basket Dergisi

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler