6 Mayıs 2026, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVFehmi Sadıkoğlu: Yolumuz açıldı

Fehmi Sadıkoğlu: Yolumuz açıldı

- Advertisement -
- Advertisement -

Türk basketbolunun en değerli antrenörlerinden Fehmi Sadıkoğlu, Türkiye'nin Yunanistan'ı 76-65 yendiği maçı değerlendirdi.

Umarım bu hakemlerle bir daha karşılaşmayız! Pardon Yunanistan’la bir daha karşılaşmayız. Hangi hakem olsa FIBA'daki kuvvetleri hep aleyhimize işleyecektir.

Sahada verdiğimiz mücadele ve inanç dünküler veya diğer hakemlerde olsa Yunanistan’la beraber onları da yeneriz!

İlk günkü “KIYASLAMA” yazımda ABD ve Türk savunmalarını kıyaslamıştım. Bu günde aynı kurgu vardı. Ancak yine kollarımız “pas kanalları” için yerlerinde değildi.

Taa ki Hidayet “Zone-savunma” da öne geçene kadar….

Hidayet’in birazda boy avantajı ile “topa baskı” ve “pas araları” maçın kontrolünü elimize geçirtti.

Yunanistan’ın müthiş nişancı üçlükçülerini bu baskı ile daha uzakta oynamak zorunda kaldı.

Dış adamların böyle uzakta oynamaları içeri verilecek “pas mesafeleri”ni uzattı. Böylece bizim savunma “reaksiyon zamanı”mızı arttırmış oldu!

Bana göre maç Schortsanitis'in beş faul alması ile maç bitti. Bu savunmaya yapacakları uzak atışları kalmıştı, çok uzak denemek zorunda kaldılar, olmadı.

Tek çare içeri topla girmeleri gerekiyordu. Semih, Ömer, Oğuz, Kerem Gönlüm, Ersan çember altındayken oraya Allah kimseyi yollamasın derim!

Öyle de oldu. Coştukça coştuk!

Sahada müthiş beynimiz “Kerem Tunçeri” bu güne kadar en iyi guardlar kadar demeyeceğim hepsinden daha iyi idi.

Oyunun her iki tarafını yani savunmayı da böyle yapanını görmedim.

“Hidayet”’e gelince büyük tecrübe ve takımı için her şeyi yapmaya hazır!

Nerede ne zaman ortaya çıkacağını biliyordu.

Tanjevic, “Orhun”, “İzic” “Harun” ve diğerlerini tebrik ediyorum. Bizi uygun adımlarla geleceğe inançla taşıyorlar.

Oyuncuların, daha bitmedi, üç maç kazandık falan demeleri normal!

Henüz kendimize güvenimiz tam değil!

Bu gece yattıklarında sabah neyi başardıklarını anlayacaklardır!

Daha hızlı, daha kuvvetli, daha yukarılara yolumuz açıldı.

Artık kaderimizi biz çizeceğiz!

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler