6 Mayıs 2026, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVAhmet Çakı: Yunan'ı 65 sayıda tutmak

Ahmet Çakı: Yunan'ı 65 sayıda tutmak

- Advertisement -
- Advertisement -

Dünya Basketbol Şampiyonası'nı sitemize değerlendiren Erdemirspor coachu Ahmet Çakı, Yunanistan zaferini yorumladı.

Bundan önceki iki maçını kazanmasına rağmen oynadığı basketbolla, özellikle müdafaasıyla seyircisini pek tatmin etmeyen Yunanistan takımı, cezalı oyuncularının takıma katılmasıyla grup liderliği maçına biraz daha moralli çıkıyordu.

Biz ise oynadığımız 2 maç sonunda müdafaamız ile ön plana çıkıyorduk. Biz müdafaa kaynaklı bulduğumuz sayılarla hücumda etkin olmayı planlarken, onların hareketlilik sonu oynadıkları ikili oyunlar en önemli silahlarıydı.

Oyunun başından itibaren iki takımda hücumda sayı bulmakta zorlanmadı. Yunan takımı klasik haline gelmiş ikili oyunlarıyla etkili olurken biz iyi yapılan screenler ve ıyı seçılmıs paslarla iyi bir baslangıç yaptık, ama mudafaamızın beklediğim sertlikte olduğunu söyleyemem.

Kerem Tunçeri'nin takımı iyi yönetmesi, Ersan'ın 12 sayısı ve Ömer'in Spanoulis'e yaptığı üst düzey müdafaa ile ilk periyodu önde kapamamıza izin verdi.

İlk periyodun sonunda etkili olan Baby Shaq, 2. periyodun başında da boyalı alanda etkili oldu. Pick and roll sonu Fotsis'in üclüğü ile oyunun ritmi Yunanlılara gectı. Mola sonrası defansif karakterli bir beşle sahaya döndük: Ender, Sinan, Ömer, Kerem ve Oğuz.

Hücumda zorlandığımız bu beşte Ömer Onan yorulması üzerine kenara geldı. Yerıne giren Ersan'ın bulduğu sayılarla bu krizden çabuk çıktık.

Yine de mudafaada işler istediğimiz gibi değildi. Özellikle Bourousis'in dışarı çözülme sonu bulduğu iki üçlük dengemizi bozdu. Bu nedenle mola sonrası alan savunmasına döndük. İlk 2 hücum yemeden hücuma gittik ama sonrasındaki 2 topta yediğimiz üçlukler oyunu tamamen kontrolümüze almamıza engel oldu.

3. perıyot başında Sofo boyalı alanı domine ettı desek yanlış soylemiş olmayız. İlk 2 dakikada 3 faul yapmamızı sağlayarak takım faulümüzü doldurduk. Bu etkınliği ortadan kaldırmak amacıyla bu turnuvadaki en güçlü silahımız haline gelen alan müdafaasına sarıldık, bence de çok doğru bir karar oldu. Başarılı olan alan mudafaasından Baby Shaq'in kenara alınmasına rağmen vazgeçmemek de çok doğru bir coachingti.

Ersan'ın oyuna girmesiyle 4 uzunla sahada olmamızı avantaja çevirmek için onlar da alan müdafaasına döndü ama Kerem Tunçeri'nin bütün maçta yaptığı organızasyonunu alana karşı da sürdürmesi sonucu maçın kontrolünü tamamen biz aldık.

3 perıyotluk sürede Kerem Tunçeri, Ersan İlyasova ve alan müdafaamız damgasını vurdu ve en büyük farkı yakaladık: 14 sayı.

Final periyodunda da müdafaası tamamen çöken Yunan takımına hücumda sayı bulmaya devam edince beklenilmeyen bir fark elde ettik.

Biz kendi pıck and roll müdafaamızın ön planda olacağını konuşurken, bence son periyotta Baby Shaq'in ın bu ikili oyunlarda yavaş kalması maçın sonucunun belirlenmesinde etkili oldu.

Yunanlıların son 6 dakikada uyguladıkları tam saha baskılı müdafaaya cezayı kesemedik, alan müdafaasını uzun sureli yapmamızdan dolayı, bence Yunan takımı adapte oldu ve sayılar buldu. Farkta ilk kez 10 sayı altına indi. Hidayet'in bulduğu üçlük ile krizden çıktık.

Oyunun son iki dakikasını hatasız oynayarak grup liderliği için çok önemli bir maç kazandık.

87 sayı ortalamasıyla oynayan Yunan takımını 65 sayıda tutmamız bence her şeyi açıklıyor.

Yolumuz açık olsun.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler