Beko Basketbol Ligi’nde şampiyonluğu Fenerbahçe Ülker’e kaptıran Efes Pilsen’de koç Ergin Ataman’ın 2 yıllık sözleşmesi uzatılmazken Fransa’da harikalar yaratan Cholet takımının antrenörü Erman Kunter ile büyük ölçüde anlaşıldı. Fransa’da normal sezonu lider olarak tamamlayan Kunter, Lacivert – Beyazlıların teklifine ‘evet’ dedi ve transferde sona gelindi.
Kaya Peker kalıyor
Kunter, kadro yapısı hakkında görüşlerini yönetimle paylaştı ve girişimler başladı. Başarılı koç ilk olarak Kaya Peker’in takımda tutulmasını istedi. Fenerbahçe Ülker’le adı geçen Peker’le sözleşme yenilenecek. Yabancı oyuncuların kontratlarının sürmesi nedeniyle şimdilik bir karar alınmazken Kunter İstanbul’a gelince yapılacak toplantılarla kadro şekillenecek. 7 yıldır Fransa’da Cholet ve Asvel takımlarını çalıştıran, Fransa ulusal takımı ile adı sürekli anılan Erman Kunter, geçen yıl Türkiye’ye dönmek istediğini belirtmiş ve Galatasaray Cafe Crown ile imza aşamasına gelmişti. Kunter, Türkiye’de sezonun sona ermesiyle Efes Pilsen’den gelen teklifi geri çevirmeyerek hem ülke özlemini sona erdirecek hem de Avrupa’da bir Türk takımıyla zirveye çıkma hayalini gerçekleştirme fırsatını yakalayacak.
Ataman avrupa’ya doğru
Geçen sezon takımın başına geçen ve şampiyon olan Ergin Ataman, bu sezon yapılan büyük harcamalara karşın Euroleague’de dörtü final hedefinden uzak kalmış ve TOP 16’da alınan 4 yenilgiyle Avrupa defterini kapatmıştı. Beko Basketbol Ligi’nde ise finale kalmasına karşın Fenerbahçe Ülker karşısında beklenen mücadeleyi veremeyen Efes Pilsen, Ataman’ın 2 yıllık sözleşmesini tamamlayarak kontratı uzatmadı. Lacivert – Beyazlılar resmi sitesinden, Ataman’a teşekkür ederken başarılı çalıştırıcı, “Şimdi bir tatile çıkacağım. Geleceğime sonra karar vereceğim. Ancak Avrupa’ya daha sıcak bakıyorum” dedi.
Efsane Trabzon’la dönüyor
Spor Servisi – Türk basketbolunun efsane antrenörü Aydın Örs, Medical Park Trabzonspor ile yeniden sahalara dönüyor. Beko Basketbol Ligi’nin çiçeği burnunda ekibi Bordo – Mavililer dün gövde gösterisi yaparak yeni transferleri basına tanıtırken Genel Koordinatör Doğan Hakyemez,
Aydın Örs’ün kadrolarına katılacağını söyledi. Medical Park Trabzonspor, yeni transferleri Evren Büker, Ersin Görkem ve Michael Wright ile sözleşme imzalarken Başkan Sadri Şener, “Takımımızdan beklentimiz, önce play-off oynaması, daha sonra da şampiyonluk” dedi.



