Spor Toto Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş, Akın Çorap Yeşilgiresun'u ağırladı. Darüşşafaka Doğuş, Akın Çorap Yeşilgiresun'u 88-79 mağlup etti.
Mücadelenin ilk periyoduna ev sahibi Darüşşafaka Doğuş etkili başladı. Semih Erden ve Harangody ile sayılar bulan yeşil-siyahlılar 6. dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı: 16-9. Bradley ve Mutlu Demir ile basketler bulan Giresun temsilcisi farkı kapattı ve ilk çeyrek 20-18 Darüşşafaka Doğuş üstünlüğüyle son buldu.
Müsabakanın ikinci periyoduna boyalı alanda Mutlu Demir ile sayılar bularak başlayan konuk ekip, 15. dakikada Dulkys'in elinden bulduğu basketle farkı 6 sayıya çıkarttı: 25-31. Çabuk toparlanan Darüşşafaka Doğuş, Redding, Ender Arslan ve Gordon ile üst üste sayılar bularak öne geçti ve devreyi 42-37 üstün tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına hem iç hem de dış şutlarda isabet kaydederek başlayan Giresun temsilcisi, 24. dakikada Crocker'ın bulduğu basketle eşitliği yakaladı: 48-48. Harangody'nin üst üste bulduğu sayılarla toparlanan yeşil-siyahlılar, 27. dakikada Slaughter'in basketiyle farkı çift haneli sayılara çıkarttı: 60-49. Periyodun sonunda üstünlüğünü koruyan Darüşşafaka Doğuş, son çeyreğe 12 sayı farkla (69-57) üstün girdi.
Son çeyreğe Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, Crocker'ın üst üste bulduğu sayılarla başladı. Maçın bitimine 4 dakika kala Hosley'in basketiyle farkı 4 sayıya indiren (73-69) konuk ekip karşısında Wilbekin ile üst üste üç sayılık basketler bulan Darüşşafaka Doğuş, üstünlüğünü korudu ve sahadan 88-79 galip ayrıldı.
Darüşşafaka Doğuş 3. galibiyetini elde etti. Akın Çorap Yeşilgirensun ise 2. mağlubiyetini aldı.
Darüşşafaka Doğuş'ta Harangody 24 sayı-15 ribaundla double-double yaparken yeni transferlerden Wilbekin 13 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle oynadı. Semih Erden 15 sayı-ribaund, Redding ise 9 sayı, 6 asist üretti.
Akın Çorap Yeşilgiresun'da ise Lamar Crocker 20 sayı-9 ribaund, 40 dakika süre alan Hosley 16 sayı-8 ribaundla mücadele etti.
Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
Hakemler: Ali Serkan Emlek, Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil
Darüşşafaka Doğuş: Mehmet Yağmur, Gordon 9, Markoishvili 5, Harangody 24, Semih Erden 14, Wilbekin 13, Serhat Çetin 3, Redding 9, Metin Türen, Slaughter 6, Ender Arslan 5
Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor: Bradley 10, Perkins 9, Dulkys 7, Hosley 16, Mutlu Demir 17, Crocker 20, Nikolov
1. periyot: 20-18
Devre: 42-37
3. periyot: 69-57
5 faulle çıkan: 35.50 Semih Erden (Darüşşafaka Doğuş)



