18 Şubat 2026, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBu Yıl Olacak / AYDIN UĞUZ

Bu Yıl Olacak / AYDIN UĞUZ

1998 yılından beri Fenerbahçe'nin kadın basketboluna yapmış olduğu yatırım ve emeğin karşılığı bence bu yıl gelecektir. Geçen bu 15 yıl içinde defalarca Türkiye şampiyonu olunmuş sayısız kupalar kaldırılmış ve başarılara imza atılmıştır.Başkan Aziz Yıldırım'ın; en zor koşullarda dahi sınırsız maddi ve manevi desteği ve vizyonu kadın basketbolunu buralara getirmiştir.

FIBA Eurocup'da Napoli ile final oynayıp, kaybettiğimiz sezon Baskan Yıldırım, büyük düşünüp “Biz bu kupada değil, Euroleague'de olmalı ve orada kupayı kazanmalıyız” dediğine birebir şahit olduğum için kendisinin de bu organizasyona ne kadar önem verdiğini biliyorum. Bu yaşanılan sürecin büyük bir bölümünde yer aldığımdan dolayı da en çok basketbolcu kardeşlerim için bu kupanın kazanılmasını arzu ediyorum. Çünkü bu işte sıkıntıyı en çok oyuncular çekiyorlar. İnanın hiç kimse bu kupayı onlar kadar istemiyordur ve kupa hiç bu kadar yakın olmamıştıŞimdi kenetlenme ve tarih yazma zamanı. Takımı bu sezon hiç bu kadar istekli ve arzulu görmemiştim. Bütün oyuncular ve teknik ekibin bu işe hazır olduğu belli oluyor.

Coach Iniguez takımını çok iyi yönetiyor ve takımda buna iyi reaksiyon veriyor. Ayrıca oyunda yer alan her oyuncu katkı yaptığına göre demek ki iyi de hazırlanmışlar. Bence çok istemek önemli, bu istek ve arzuda takımda fazlasıyla görülüyor. Yrı finaldeki rakibimiz olan Good Angels Kosice takımı da hiç hafife alınmaması gereken ve önemli silahları olan bir ekip. Mutlaka coach oyuncuların finalden önce bu maça konsantre olmalarını istiyordur Oyuncuların çoğunu yakından tanıdığım için onların ne kadar hırslı ve istekli olduğunu tahmin edebiliyorum. Hırslı, akıllı ve sakin olduğumuzda hiçbir takım bu oyuncu topluluğunu geçemeyeceğini biliyorum.

Haydi Fenerbahçe; kupa hiç bu kadar yakın olmamıştı.

>AYDIN UĞUZ'UN MEGABASKET.COM'DA YAYINLANAN YAZISI:

Geçen yıl İstanbulda düzenlenen Final 8 de final oynama şansını kaçırdığımızda takımın yardımcı koçuydum ve hiç unutmuyorum tüm oyuncular perişan bir şekilde ağlıyorlardı.
Gerçekten de çok büyük bir fırsatı kaçırmıştık ve koç ” üzülmeyin hayat devam ediyor ” dediğinde ; ivana ” bu kulüp,bu oyuncular ve ben yıllardır bunun için savaşıyoruz ve bu şans bir daha gelmeyebilir” diye hem ağlıyor hemde bağırıyordu.Bu söyledikleri tüm takımın hisleriydi.

Evet,buralara dışardan göründüğü gibi kolay gelinmiyor ve bu şans da hep gelmiyor,hiçbir başarıda şansa olmuyor.Özellikle 1998 yılından beri amatör branşlara ve kadın basketboluna Fenerbahçe tarafından yapılan muazzam boyutta maddi ve manevi bir yatırım var.Bir sürü şampiyonluk ve kupa kazanıldı.Eurocup ta final oynandı.Burda en büyük pay bu işin mimarı olan Başkan Aziz Yıldırım ın dır.Eurocup ta ısrarcı olmayıp geniş vizyonu sayesinde bu işin en üst noktası olan Euroleague hedef almıştır.Takımda da bu beklentilere karşılık verecek gibi görünüyor.

Koç Iniguez in takımla bütünleşmesi,geçmiş yıllarda ki yabancı koçlara göre daha farklı olduğu belli oluyor bu da sahaya olumlu yansıyor.Takımı iyi yönetiyor ve takımda buna iyi reaksiyon veriyor.Süre alan her oyuncu maça dahil olabiliyor ve katkı sağlıyorlar.Bu da demektir ki teknik ekip takımı bu turnuvaya mental ve taktik olarak iyi hazırlamışlar.

Good Angels tehlikeli bir takım olmasına rağmen bizim kalitemizde değil.Fenerbahçe bu maçı kazanıp adını finale yazdıracaktır.
Evet,çok değerli bir oyuncu olan ivananın da dediği gibi bu şans her zaman gelmez.Bu şansı takım yaratır.

Haydi kızlar” hiçbir sebepten” dolayı bu şansı kaçırmayın.Unutmayın sizler ve Fenerbahçe camiası bu kupayı fazlasıyla hak ediyorsunuz.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler