Galatasaray Cafe Crown, Banvit'i üstün bir oyundan sonra farklı yendi, Play-Off yarı final serisinde 2-1 öne geçti. Cim Bom, 26 yıllık final hasretini dindirmeye bir adım daha yaklaştı.
Bandırma’daki çekişmesiz ve savunma sertliğinden uzak iki maçın ardından, İstanbul’da maç öyle bir başladı ki, ilk çeyreğin sonunda skorun 100’lere çıkacağı konuşuluyordu. Banvit yine kabul gününde gibiydi. Galatasaray Cafe Crown, ilk maçtaki gibi Banvit potasına her gittiğinde sayı çıkarmayı başardı. 6/6 ile maça başladılar, 4. dakikada 13-7 öne geçtiler. ‘Kusursuz fırtına’ gibiydi! Galatasaray hücumları. Özellikle Johnson coşmuştu. Durmak bilmediler. Periyot bittiğinde Cim Bom, kullandığı 9 iki sayılık atışın tamamından sayı çıkarmıştı. Üçlüklerde de 2/3 ile
oynayınca, ilk 10 dakikanın skoru 27-15 oldu. Oktay Mahmuti en son 16 Nisan’daki Oyak Renault maçında forma giyen 8 maçtır dakika bile almayan Göksenin’le oyuna başlayınca, Barış Ermiş’e yaptığı baskı da sonuç verdi. En ilginç istatistik de Banvit’in ilk periyotta hiç savunma ribaundu almamış olmasıydı.
Cim Bom hiç kaçırmadı
Her hücum basket olunca, doğal olarak ribaunt da olmadı. Ama ikinci periyottan itibaren, maç gibi maç izlemeye başladık. Savunmalar ilk kez sertleşti ve üst düzey olmaya başladı. Yüzdeler normal seviyeye geriledi. Banvit her ne kadar maç içinde 1 kere bile öne geçemese de en azından Galatasaray’ın ilk periyottaki hızını kesti.
Savunmasıyla kazandı
Ama onlar da hücumda bir türlü ritim bulamadılar. Takımın en önemli opsiyonu Dixon çok kötü günündeydi. Coach Orhun Ene umutla ondan verim almayı bekledi, ama ABD’li maçı 0/8 isabet oranı ve 3 top kaybı gibi kötü bir performansla tamamladı. Devre 42-33 sona erdikten sonra Banvit’in alan savunması 2. yarının başında Galatasaray’a 2.5 dakika sayı imkanı tanımayınca, Davis’in sayılarıyla fark ilk kez 4’e kadar indi: 42-38. Ama sıkışık anlarda bu yıl ‘emniyet sübabı’ görevini üstlenen Shumpert sahne aldı. Cim Bom, bu periyotta sadece 11 sayı atabilirken, bunların 8’i tecrübeli ABD’liden gelince son çeyreğe 53-47 girildi. İlk 10 dakikada 27 sayı atan Cim Bom, takip eden 20 dakikada sadece 26 sayı üretebilmişti. Buna rağmen savunma performansı ile yakalanmayan Galatasaray, son periyotta da tam 5 top çaldığı agresif ve sert savunması ile finale çok yaklaştı: 73-61. Galatasaray taraftarının da finali ne kadar istediği açıktı. 10 bine yakın Cim Bomlu, büyük bir coşku ile takımlarını destekledi. Tribünde çıkan olaylar nedeniyle bir kişi hastanelik olurken 6 kişi ise gözaltına alındı.
Maçın adamı
Preston Shumpert Çoğu kritik olmak üzere 9/17 ile 22 sayı atan Shumpert, 3. periyotta 8 sayı, 2 asist ve 2 de top çalma yapıp takıma önemli Katkıda bulundu. Takımının kazanmasında en büyük pay sahibiydi.
Kırılma Anı
37.54 Banvit her ne kadar Galatasaray’a yaklaşamasa da, oyundan hiç kopmamıştı. Ama bu saniyede gelen Johnson’un üçlüğü durumu 70-59 yaptı, rakibin de direnci tamamen kırıldı.
Maçın istatistiği
0/8 Banvit’in skorer ABD’lisi Dixon 2’de 0 iki, 6’da 0 da üç sayı isabetiyle hiç sayı atamadı. Üstüne üstlük 3 de top kaybı yapınca, takıma fayda yerine fazlasıyla zarar verdi. Orhun Ene’nin beklentilerine karşılık alamadığı Dixon’ı yine de oyunda tutmayı tercih etti
Ne Dediler?
MAHMUTİ: Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Oktay Mahmuti, karşılaşmanın çok çekişmeli geçtiğini belirtti. Mahmuti, “Her ne kadar önde olsak da Banvit hep oyunda kaldı. Güzel bir atmosferde hazırlanıp, önümüzdeki maçı
kazanmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.
ENE: Banvit Antrenörü Orhun Ene Galatasaray’ın seyircisi önündeki ilk maçı çok önemseyeceğini bildiklerini belirtti. Ene, “Önümüzde çok önemli bir maç var. Onu kazanıp, finale çıkmaya çalışacağız” diye konuştu.



