22 Aralık 2025, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVTürkiye küçük NBA

Türkiye küçük NBA

Dünya bizim basketbolumuzu konuşuyor… 12 Dev Adam'ın Dünya Şampiyonası'nda ABD ile final oynamasının ardından tüm dünyanın Türk basketboluna odaklandığını belirten Milli Takım menajeri Harun Erdenay, Beko Basketbol Ligi'nin NBA'den sonra en iyi lig olarak görüldüğünü de iddia etti.
YUNANİSTAN ve İtalya'nın mali kriz nedeniyle basketbola yatırım yapmadığını hatırlatan Erdenay, NBA'deki lokavtın bütün oyuncuları Türk pazarına yönelttiğini vurgulayıp, 'Beko Ligi ufak bir NBA olma yolunda ilerliyor. Ersan A.Efes'le imzaladı. Tahminim Hidayet, Semih, Enes, Ömer, Mehmet Okur da önümüzdeki günlerde Türk takımları ile sözleşme imzalayacaklardır. Oyuncunun oynaması gerekiyor. NBA'de olmazsa Türkiye'de olur, Euroleague'de olur' dedi.
İZMİRLİLER'E ÇAĞRI
2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıkları hakkında da bilgi veren Erdenay şunları söyledi: 'Hedefimiz hep üst sıralar. Olimpiyat vizesini elemelere gitmeden elde etmek istiyoruz. Şampiyona öncesi İzmir'de Spor Toto World Cup'ta güçlü takımlarla oynamayı tercih ettik. Almanya, Sırbistan ve Ukrayna güçlü ekipleri. Herkesi maça davet ediyoruz.' Bu arada yarın Halkapınar Salonu'nda başlayacak Spor Toto World Cup 10 turnuvasının basın toplantısı bugün yapılacak. Türkiye ilk maçını yarın saat 20.30'da Ukrayna ile oynayacak.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler