19 Mayıs 2026, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVTOFAŞ'ın moral kaynağı kupa

TOFAŞ'ın moral kaynağı kupa

- Advertisement -
- Advertisement -

Tofaş’ta baş antrenör Ahmet Çakı, Spor Toto Türkiye Kupası’nda gruptan çıkmak istediklerini söylerken, bu sayede takımın Beko Basketbol Ligi maratonu öncesinde moral kazanacağını söyledi. Sezon öncesi yapmış oldukları plan doğrultusunda Evren Büker ve Serhat Çetin’i kadrolarına dahil ettiklerini ve üç de yabancı oyuncuyla anlaştıklarını söyleyen Ahmet Çakı“Evren ve Serhat’ın yanı sıra üç yabancı oyuncu ve diğer genç oyuncularla çalışmak istiyorduk. Ancak Kenan’ın ayrılığı zamansız oldu. Çok da bizim kontrolümüzde değildi gelişmeler. Onun yerine Rok Stipcevic’i kadromuza dahil ederek devam ettik. Bizim tek sıkıntımız, dört yabancının aynı anda oynayamaması nedeniyle, genç oyun kurucuların alacağı süreler ve gösterecekleri performanslar önem taşıyor” dedi.

Beko Basketbol Ligi’nde bu yıl takımların ciddi yatırımlar yaptığını ve kendilerinin de Tofaş olarak yaz döneminde yapılan hamlelerle kabuk değiştirdiğini kaydeden tecrübeli antrenör, “Kulübün devamlılığı ve kabuk değiştirirken de ilerlemek adına birkaç yıl daha hamle yapmak adına doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Birçok takımın ekonomik olarak büyüdüğü bir sezondayız. İkinci ligden gelen Trabzonspor ve Uşak Belediyesi gibi takımlar ekonomik olarak önemli yatırımlar yaptılar. Buna bakınca biz hem bu yılki hedeflerimizi yakalayacak hem de bu hedef sonrasında üzerine koyabileceğimiz bir yapı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Zaten Tofaş’ta yıllardır bunu yapan bir kulüp. Yine doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu yolda çalışmalarımız devam ediyor. %100 her şey hazır değil ama takımın havası çalışma temposu ve arkadaşlığı gayet iyi. Uzun vadede ve kısa vadede hedeflerimizi yakalayabileceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda Fenerbahçe Ülker, Olin Edirne ve Torku Konya Selçuk Üniversitesi ile karşılaşacaklarını kaydeden Ahmet Çakı, “Biz geçen sene de kupaya çok iyi hazırlanmıştık. Sadece Steven Burtt takıma geç katılmıştı. Ama takım halimde kimyayı yakalayıp başarılı olamadık. O dönemde diğer iki takımın da başarısı gölgelememek lazım. TED Ankara Kolejliler ile Banvit çok iyi oynadılar ve doğru kimyayı yakaladılar. Bunu sezonda da gösterdikleri performanslarıyla gördük. Biz bu yıl durumu tersine çevirip, kupadaki grubumuzdan çıkmak istiyoruz. Uzun vadede son 8’de olmak çok tartışılabilir, ne yapıp yapamayacağımız açısından, ama sezona o moralle başlamak, o güveni de almak, tam takım havasını yakalamak için birleştirici olacaktır. Bizim amacımız ilk iki içinde olup hem hedefimizi gerçekleştirmek hem de takımın kaynaşması açısından olumlu bir iş yapmak olacak”açıklamasında bulundu.

 

KAYNAK: TBF

Röportaj: Kerem Şahin
Fotoğraf: Ahmet Tokyay

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler