28 Ocak 2026, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVTKBL'de '2014' değişimleri

TKBL'de '2014' değişimleri

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) Lig Kurulu toplantısı İstanbul'da yapıldı.

TKBL Lig Kurulu toplantısının, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli, TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy ve TKBL'de mücadele eden kulüplerinin temsilcilerinin katılımıyla The Marmara Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda önemli kararlar alındı.

A Milli Kadın Takımı'nın olimpiyat elemelerine katılacak olması nedeniyle lig 22 Ekim'de başlayacak ve normal sezon 17 Mart'ta sona erecek. Play-off'ta seriler 0-0 başlayacak ve çeyrek final 3, yarı final ile final de 5 maç üzerinden oynanacak.

2014 Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Türkiye'de lig takımlarının genç ve yerli oyunculara şans vermesi için de bazı düzenlemelere gidildi. Buna göre, 2 yabancı ile oynayan takımlara 50 bin, 3 yabancı ile  oynayan takımlara 25 bin TL teşvik verilecek. Altyapıdan yetişen 21 yaş altı oyuncuları oynatanlara 14 bin TL verilecek.

Devşirme oyuncularda  ise 26 yaşından küçük, son 3 sezon Türkiye Ligi'nde forma giymiş, milli takımda oynayabilir  özellikleri aranacak.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler