Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı 7. maçı da kazandı. GS TV, Fenerbahçe'ye göndermede bulunarak galibiyeti “This is Abdi İpekçi” şeklinde duyurdu.
Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi'nin 21. haftasındaki derbide, Fenerbahçe Ülker'i 92-88 yenerek, önemli bir galibiyet kazandı. Maddi sorunlar nedeniyle zor günler geçiren ve birçok oyuncusunu kaybeden sarı kırmızılı ekip, kadrosunda bulundurduğu yıldız isimlerle hem ligde hem de THY Avrupa Ligi'nde başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe Ülker'e karşı 6 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmayı galip tamamlamayı başardı.
Karşılaşmaya Sinan Güler, Justin Carter, Vladimir Micov, Zoran Erceg ve Patrick Young ile başlayan Galatasaray Liv Hospital, bu oyunculardan bazılarını dinlendirmek için Kerem Gönlüm'ü dönüşümlü olarak kullandı. Maçı hızlı başlayan sarı kırmızılı takım, yüksek tempoda geçen ilk yarıyı 41-39 önde tamamladı. Kontrolü elinde bulunduran Galatasaray Liv Hospital, ikinci yarıda da etkili mücadelesini sürdürerek 11 kişinin görev aldığı rakibini 92-88 mağlup etti. Galatasaray Liv Hospital bu skorla ligde 12. galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe Ülker ise 5. kez mağlubiyet yaşadı.
İstatistiklerde de üstünlük sağladı
Galatasaray Liv Hospital, rakibine maç istatistiklerinde de üstünlük sağladı. Sarı kırmızılı takım maçta 29 ribaunt alırken, sarı lacivertli ekip 25 ribauntta kaldı. Galatasaray Liv Hospital üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 20 atışın 10'unda isabet sağlayıp yüzde 50 ile oynarken, Fenerbahçe Ülker ise 28 atıştan 11'ini sayıya çevirerek yüzde 39,3 ile mücadele etti. Ev sahibi takım serbest atış çizgisinde kullandığı 22 atıştan 18 sayı, konuk ekip ise 15 atıştan 11 sayı çıkardı.
Maç sonunda büyük sevinç
Galatasaray Liv Hospital oyuncuları, maç sonunda yaşadıkları büyük sevinci taraftarlarıyla paylaştı. Oyuncular, taraftarların coşkulu tezahüratları arasında salon içinde birbirlerine sarılırken, daha sonra Young “üçlü” olarak tabir edilen yumruk hareketini yaptı. Cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip eden Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, maç sonunda tribünleri gezerek taraftarlarını sevgi gösterilerine karşılık verdi.
Rakibinin 6 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı
Galatasaray Liv Hospital, derbiyi kazanarak ligde rakibinin 6 maçlık galibiyet serisine son verdi. Ligde en son yenilgisini 14. haftada Darüşşafaka Doğuş'a karşı yaşayan sarı lacivertli takım, sonraki 6 maçından galibiyetle ayrılmıştı. İki takım arasında ligin ilk yarısında Ülker Sports Arena'da oynanan maçı Fenerbahçe Ülker 85-74 kazanmıştı.
Galibiyet serisini eşitledi
Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker karşısında elde ettiği sonuçla iki takım arasındaki tarihi rekabette galibiyet serisini eşitledi. Bu karşılaşmayla beraber iki ekip ligde 223. kez karşı karşıya gelirken, 110 maç Fenerbahçe Ülker'in, 110 maç da Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle sonuçlandı. Üç müsabaka ise turnuvaların statülerine uygun olarak beraberlikle sonuçlandı.
Ergin Ataman'dan sosyal medyada mesaj
Cezası nedeniyle Fenerbahçe Ülker derbisinde takımının başına geçemeyen baş antrenör Ergin Ataman, müsabaka sonunda sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı. Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajında, yaşanılan mali sorunlara ve kadro eksikliğine göndermede bulunan Ataman, “En güçsüz göründüğün an aslında en güçlü olduğun zamandır” ifadesini kullandı.





