17 Şubat 2026, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVRatgeber, Cimbom'a göz kırptı

Ratgeber, Cimbom'a göz kırptı

Geçen sezon Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı çalıştıran Laszlo Ratgeber, kişisel işleri için İstanbul'a gelirken Pota6 sitesinin sahibi ve sitemiz yazarı Serdar Gürel, Macar coach ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Galatasaray Medical Park ile adı anılan Ratgeber, “Hayalim bir Türk takımıyla Euroleague şampiyonluğu yaşamak” açıklamasıyla adeta Sarı – Kırmızılılara göz kırptı.

İşte o röportaj:

 

Şu sıralar şahsi işleri ve arkadaş ziyareti nedeniyle İstanbul’da bulunan Macaristan Erkek Basketbol Milli Takımı antrenörü  ve Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın eski antrenörü Laszlo Ratgeber ile mini bir söyleşi gerçekleştirdim.

İşte her haliyle farklı ve sempatik adamın  söyledikleri :

Uzun bir aradan sonra şahsi işleriniz için yeniden Türkiye’desiniz, özlediniz mi Türkiye’yi ?

İstanbul’u çok özledim,  İstanbul’da çok sevdiğim arkadaşlarım var, bu yüzden bir an önce İstanbul’a gelmeyi gerçekten çok istiyordum bunu gerçekleştirdiğim için de çok mutluyum açıkçası. Tabii gelebilmemde 23 yıldır ilk kez bir sezon ortasında çalışmıyor olmamın payı çok büyük. Gelecek ay yine ailemle birlikte yeniden  gelmeyi düşünüyorum

 Türk Milli Takımı’nın Avrupa 2. Liğini Nasıl Değerlendiriyorsunuz ?

Avrupa Şampiyonasındaki tüm maçları büyük dikkatle izledim. Türkiye’nin maçlarını ise bir basketb ol adamı gibi değil adeta bir taraftar gözüyle izledim  ve alınan dereceden ötürü çok mutlu oldum. Bu gerçekten fantastik bir sonuç. Türk kadın basketboluna sabırla yapılan yatırımların bir neticesi bu sonuç.  Benim birlikte çalıştığım oyuncularımın da bu derecede pay sahibi olmaları beni çok gururlandırdı.

Macar A Milli Erkek Takımı’nın antrenörlüğüne getirildiniz neler hissediyordunuz, hedefi ne olacak Macaristan’ın ?

Benim için çok önemli ve gurur verici bir teklif oldu. Kadın takımıyla elde ettiğim başarılardan dolayı bu teklifi aldım ve büyük bir memnuniyetle kabul ettim.

Macaristan 1969 ve 1999 yıllarında sadece 2 kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alabildi. 1999’dan sonra da bir türlü bunu gerçekleştiremedi.  Benim ilk hedefim elbette  Macaristan’ı yeniden Avrupa Şampiyonası finallerine sokmak ve iyi dereceler elde etmek. Bunu başarabileceğimize inanıyorum.

Peki Kadın basketbolundan tamamen uzaklaştınız mı, artık Laszlo’yu sadece erkek takımlarını çalıştırırken mi göreceğiz ?

Benim Macaristan Basketbol Federasyonu ile yaptığım kontrata göre sadece Macaristan içinde bir takımı çalıştırmam yasak. Bunun dışında başka bir ülke için herhangi bir engel bulunmuyor. Bu sezon bazı teklifler geldi ama açıkçası hedeflerimiz pek örtüşmedi.  Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen takımlarla çalışmayı düşünüyorum.  Türkiye’de şampiyon oldum bu mutluluğu yaşadım ama sezon içinde yaşadığımız talihsizlikten (Taurasi Doping skandalı) dolayı Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanamadık.  Hayalim bir Türk takımıyla Euroleague şampiyonluğunu yaşamak.


BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler