26 Aralık 2025, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİV'Güçsüz görünemem' ÜMİT AVCI

'Güçsüz görünemem' ÜMİT AVCI

Ay-yıldızlı ekibin dev ismi Semih Erden, bu senenin farklı geçeceğine inandığını söyledi, zaman zaman eleştirilen rahat tavırları hakkında ise, “Ben kuvvetsiz görünmek istemem. Güçlü dururum. Bu farklı yorumlanabiliyor” dedi

A Milli Takım’ın belki de rakipleri en çok korkutan noktalarından birisi olan uzun rotasyonunun önemli bir parçası Semih Erden… İki yıl önce sakatlığı nedeniyle kadrodan çıksa da, uzun süre gündemde kalmış, ancak geçtiğimiz yılki elemelerde çok iyi bir performans sergileyerek, Avrupa Şampiyonası vizesinin alınmasında önemli rol oynamıştı. Dev oyuncu, Bormio kampında düşüncelerini ve hedeflerini MİLLİYET’e anlattı…

* Kampın amacı güç depolamak. Bunu en iyi şekilde yapmalıyız. Yeni arkadaşlarımız var. Onlarla kaynaşmak için iyi bir ortam. Umarım ilk kampımızı en verimli şekilde bitiririz.

* Milli Takım’da ise mental anlamda iyi durumda olacağımızı düşünüyorum. Tecrübeli isimlerden kurulu bir kadromuz var. Takımdaki gençler bile bir tecrübeye sahip. İnişli çıkışlı dönemler yaşayabiliriz ama bunları en kısa şekilde aşmanın yolunu buluruz. Ben bu senenin çok farklı ve güzel olacağını düşünüyorum. Çünkü herkes çok iştahlı.

* Zorlu bir gruptayız. Yunanistan, Rusya, İtalya, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında sadece 3 takım 2. turu görecek. Ama bunu avantaja çevirmek elimizde. Önce zorla başlamak iyidir. Çünkü biz bu turu geçtiğimiz anda, büyük bir güven kazanmış olacağız, madalya için iştahımız artacak.

 

 

 

‘Farklı bir Semih’

* İki sene önce benim takımda olmamam konuşulmuştu ama inanın o dönemde tek neden sakatlıktı. 3 tane ameliyat olmuştum, oynamam riskti. Buna rağmen milli takım için o riski aldım ama sakat sakat tempoyu kaldıramadım. Geçen yıl ise tam hazır halde takıma geldim. Sonuçta elemelerde başarılı olduk ve vizeyi aldık. Bu sene de farklı olmayacak. Motive, çalışan, elinden gelen her şeyi yapacak olan bir Semih izleyeceksiniz.

* Dışarıdan bakıldığında rahat gözükebilirim ama benim içimi kimse bilemez. Ben duygularını çok fazla dışa vuran birisi değilim. Küçüklüğümden gelen bir özellik. Etrafımda kimin ne olduğunu da bilemediğim için kimsenin beni kuvvetsiz görmesini istemem, hep güçlü dururum. Bu farklı yorumlanabilir ama beni tanıyanlar neler yaşadığımı bilir.

* Uzun rotasyonu konusunda rakiplerimizden daha iyi gözüküyoruz. Ersan ile Ömer NBA’de. Kerem Gönlüm ve ben Avrupa’nın en iyi takımlarından birindeyiz, Oğuz da öyle. Gençlerimiz kaliteli, yetenekli. Ama bunlar kağıt üzerinde bakıldığında böyle. Sahada bunu göstermek için çalışmalıyız.

 

Tunçeri’nin olmasını isterdim

 

Milli Takım kadrosuna alınmadıkları için gündem olan isimlerin bulunduğunu hatırlattığımız Semih, Cenk Akyol konusunda yorum yapmasının doğru olmayacağını, ancak Kerem Tunçeri’nin kadroda bulunmamasına üzüldüğünü söyledi. Tunçeri’nin kendisi için önemli olduğunu belirten yıldız basketbolcu, “Hem iyi bir oyuncu, hem de müthiş bir insan. Benim için ağabeyim kadar yakın diyebilirim. Sonuçta son kararı coach veriyor ama bence kadroya alınmalıydı. Kerem her zaman birlikte olmak istediğimiz bir oyuncu” dedi.

 

NBA hedefim bitmedi

 

Kendisi için NBA hedefinin sürdüğünü belirten Semih, “Geçen yıl istediklerimi tam olarak yapamadım. Euroleague’de göstermek istediğim Semih gibi oynayamadım. Menajerimle konuştum. Bu sene kadro kurmaların daha geç başlayacağını söyledi.

Yani kesin bir şey diyemiyorum. Bakarsınız bir ay sonra teklif gelir ve ben NBA’e dönerim. Ancak isteğim, bir sene daha Avrupa’da kalarak, seneye NBA’e eskisinden güçlü dönebilmek. Bizim için başarı madalyadır.

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler