8 Ocak 2026, Perşembe
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVFantastik dörtlü / KAAN KURAL

Fantastik dörtlü / KAAN KURAL

Panathinaikos bu kupayı 8 kez kazanan Obradovic’e güveniyor… Olympiakos’un avantajı da üzerinde hiç baskı olmaması

Sanki 6 kişiyle oynuyorlar

CSKA MOSKOVA: Sezon boyunca en iyi takım olarak göründüler. Litvanyalı koç Kazlauskas yönetiminde en iyi hücum takımı unvanını açık ara aldılar. Özellikle oyun hızlandığında Siskauskas, Kirilenko, Khryapa, Shved gibi atlet oyuncularla durdurulamaz oluyorlar. Yarı sahada ise ikili oyunu Avrupa’da en iyi oynayan ikili Teodosiç-Krstiç’e ve sürekli hücum ribauntu kovalayan, ceza şutlarını sokan tamamlayıcılara sahipler. İç-dış, genç-tecrübeli tam bir dengeye sahipler. Özellikle Siskauskas-Kirilenko-Khryapa üçlüsü her şeyi yapabildikleri için her boşluğu doldurabiliyorlar. Savunmada da yine bu üçlünün çabukluğu ve uzun kolları sayesinde sahada bazen 6 kişi gibi görünüyorlar. Onları yavaşlatmanın tek yolu düşük tempo ve sinirlenince oyundan düşen Teodosiç’e yapılacak baskı. Şampiyonluğun en büyük favorisi.

20 maçta yalnızca 1 yenilgi

BARCELONA: Sezon boyunca en iyi savunma takımıydılar. Maç başına 61.5 sayı yiyerek Avrupa Ligi rekoru kırdılar ve 20 maçta sadece 1 kez yenildiler. Ancak sezon sonuna doğru hücumu sürükleyen isimlerden Lorbek ve Mickael’in etkinliği biraz azaldı. O muhteşem savunma ile her maçı kazanma şansları var elbette ama hücumda Navarro’ya desteğin azalmaması gerekiyor. Mickael ve Lorbek beklenen katkıyı veremezse oyun Huertas ve Eidson’un yaratıcılığına kalıyor. Ve bu ikili Avrupa’nın elit isimleri arasında yer almalarına karşın sezon boyunca koç Pascual’ın bir türlü gözüne giremedi. CSKA ile savunma ve hücumun en başarılı temsilcileri olarak oynayacakları bir finali dört gözle bekliyor basketbolseverler.

En küçük zaafı affetmezler

PANATHINAIKOS: Son şampiyon kadro olarak güç kaybetse bile Diamantidis-Batiste ve Obradoviç’den oluşan çekirdeğini koruyor. 8 kez Avrupa Şampiyonu olan Obradoviç rakibin en küçük zaafını bile ortaya çıkarıp onu sonuna kadar kullanması ile ünlü. CSKA’yı da sonuna kadar sıkıştıracağından kimsenin şüphesi yok. Ancak sorun şu ki Diamantidis ve Batiste’in etrafındaki isimler bu sezon bekleneni çok da veremedi. Geçen sezonki şampiyonluğun kilit isimleri Calathes ve Perperoglu aynı çizgide değil. Tecrübeli Tsartsaris felaket bir sezon geçiriyor. Bu sezon beklentileri aşan tek isim Kaimakoglu oldu. Taktik açıdan kusursuz oynayacağına ve kendini aşacağına şüphe yok Pana’nın ama bu bile ilk maçta CSKA’yı aşmalarına muhtemelen yetmeyecek.

Burada sürpriz kolay değil!

OLYMPIAKOS: Final Four’un en büyük sürprizi. İnanılmaz küçülen ve Spanoulis dışında üst düzey oyuncularını kaybeden Olympiakos’un buraya gelmesi bile başarı. Ancak Spanoulis etrafında rollerini iyi bilen oyunculardan harika bir yapı oluşturdular. Top16’ya çıkma hesapları yaparak başladıkları sezon boyunca olağanüstü bir gelişim gösterdi Olympiakos. Şimdi dengeli, kendine güvenen bir yapıya sahipler. Ancak bu seviyede artık oyun yapısı ve taktik takımı bir yere kadar taşıyor. Barcelona’nın efsane savunmasına karşı Spanoulis dışında istikrarlı bir skorer bulabilecekler mi ? Asıl soru o. Sınırlılar belki ama üzerlerinde hiç baskı yok. Bunu iyi kullanır ve maç içinde kalabilirlerse favori olma baskısı ve kriz anında tuhaf işler yapan Pascual sayesinde Barça’ya karşı bir şansları olabilir. Büyük bir şans değil elbette ama zaten buraya gelmeleri için de çok küçük bir şans veriliyordu.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler