2 Ocak 2026, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBostanlı altyapıya eğildi

Bostanlı altyapıya eğildi

İzmir Üniversitesi ile işbirlikteliğinin 2. yılına giren Bostanlıspor, basketbolda alt yapıyı yeniden yapılandırma kararı aldı.

Minik takımdan başlayarak, A Takıma kadar okul-kulüp işbirliğine gideceklerini ve bunun içinde İzmir’de İzmir Üniversitesi'nin yanı sıra Doğanata Eğitim Kurumları (Özel Fatih İlköğretim Okulu, Özel Fatih Koleji, Özel Fatih Anadolu ve Fen Liseleri) ve Karşıyaka’da Özel Ata Koleji (İlköğretim Okulu) ile işbirliğine yapma kararı aldı. Karşıyaka’daki devlet okullarıyla da “kulüp-okul işbirliği” içine gireceklerini bu konuda da büyük çaba harcayan kulüp başkanı Avni Erboy’un Milli Eğitim Müdürlüğü nezlinde girişimleri olduğunu ifade eden İzmir Üniversitesi Bostanlıspor genel koordinatörü H. Kaya Gücü, şu açıklamayı yaptı:

“Basketbol alt yapı çalışmaları için Karşıyaka, Bornova, Çiğli, Bayraklı ve Güzelyalı’da yeni salon arayışlarına girdik. İzmir’de gizli kalmış yenetekleri potada yeni dev adamlar yapmak için çalışacağız. İlk etapta salon sorununun çözüme kavuşmasıyla birlikte çalışmaların sağlam temeller üzerine kurmak istiyoruz. Yönetim Kurulumuzun kendi salonunu yapma girişimleri, bu konuda da sponsor arayışları hızla devam ediyor. Şu anda 12 branşta sportif faaliyet içinde yer alan İzmir Üniversitesi Bostanlıspor artık kendi tesislerini de kurma aşamasına geldi. Bunun için de işe çok amaçlı salon ile başlamak istiyoruz. Basketbolda bu yıl ilk kez minik takımı sıfırdan kendi okulumuzda başlayan çocuklarla oluşturduk ve lige katıldık. Gelecek yıllarda diğer kategorilerde de yarışmaya başlayacağız. Amacımız oyuncularımıza kazanmak için hırs yaptırmak değil, basketbolu doğru öğretmen olacak.”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler