İlk çeyrekte içeriye iyi kapanan Litvanya savunmasını dış atışlarımızla açmaya çalıştık ama az pas yaptığımız için hücumda ritimsiz kaldık. Bu sebeple de maçın genelinde üçlük yüzdemiz normalin oldukça altında kaldı. Milli takımımızın 3/18 (%17) gibi düşük yüzde ile oynadığı bir gecede evsahibi takımın 5/12 (%43) ile üç sayı isabeti bulması maçın skorunu etkiledi. İkinci çeyrekte Enes ve Oğuz'un alçak postta topla buluşması, Jasikevicius'a yapılan baskı ile (4 top kaybı yaptı) oyunun kontrolünü ele geçirdik. İlk periyodun son toplarını sayıya çeviren ev sahibi takım ilk devreyi 35-32 geride kapattı.
Üçüncü çeyrekte Ender-Emir ikilisinin sahada olduğu sürece skor ve moral üstünlüğü millilerimizde idi. Pocius-Kaukenas'ın üstün gayretleri ve serbest atışları Litvanya'yı oyunda tuttu.
2 E formülünün dışına çıkınca; yine dış atışlara yöneldik (0/5 üç sayı) çeyreğin son 45 saniyesinde eski Beşiktaşlı koç Kemzura'nın takımı ilk defa 51-
49 öne geçti ve seyircisini maça daha çok inandırdı. Saras'ın yaptığı 7 asist Litvanya'nın hücumunu rahatlattı.
CESARET ÇOK ÖNEMLİYDİ
Hem çeyrek sonlarında hem de 24 saniyelik hücum sürelerin bitimlerinde evsahibi takım “tecrübesini” kullanarak 9 sayı buldu. Bunların en kritik olanı hücum süresinin bitimine 7 saniye varken 3 pas yapıp Songalia'nın Kaukenas'a pota dibinde attırdığı 2 sayıydı.
Takımını bitime 1 dakika kala 67-69 öne geçirdi. Ersan'ın skor katkısı, Ender ve Emir oyunu yönlendirmesi, Ömer'lerin oyunun iki yönüne cesur katkıları bizim için gecenin olumlu notları idi. Son dakikada 67-69 gerideyken iki karar topunu daEmir ile kullanıp 1 sayı çıkardık. Son 40 saniyede 68-71 gerideyken Hidayet-Emir ikilisinden top kaybı geldi. Sayı farkının önemli olacağını düşündüğüm bu maçta hem çeyrek sonlarında hem de maçın karar anlarında Litvanya'nın son topları sayıya çevirmesi onlara 7 sayılık bir avantaj sağladı. Belki de sayı farkını dikkate alarak kalan 2 molamızı maçın son 17 saniyesinde kullandık ama sayı bulamadık ve 68-75 yenildik. Maçı kazanacak noktaya geldik ve şampiyonada ” biz de varız”dedik.



