Türkiye Basketbol İkinci Lig ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyesi’nin yeni antrenörü Burak Bıyıktay, Karadeniz ekibinin taraftarının verdiği heyecanın kulüple anlaşmasında önemli etken olduğunu söyledi.
Sezona Altar Tunçkol ile başlayan ancak istedikleri sonuçları alamayınca antrenör değişikliğine giden giderek Burak Bıyıktay’ı takımın başına getiren Yeşilgiresun Belediyesi’nde tecrübeli antrenör, anlaşma süreciyle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, “Altar Tunçkol benim çok iyi arkadaşım ve dostumdur. Aynı zamanda da oyunculuk dönemimden takım arkadaşımdır. Onun yönetimindeki takımın kötü gidişatı ve ayrılmak istemesiyle Başkan Bülent Yavuz beni aradı. Benim Giresun’a gelmemdeki en büyük etken takımın hedefinin TBL’e yükselmek olmasıydı. Ayrıca takım, TBL’de oynamayı da kesinlikle hak eden bir organizasyon. Dolayısıyla iyi şeyler olacağına inandığım için teklifi kabul ettim” dedi.
Kendi basketbol felsefesini oturmak için çalışacağını belirten Burak Bıyıktay, “Oyuncuları maksimum seviyeye çıkartmaya çalışacağız. Arka arkaya gelen yenilgilerden dolayı bir takım üzüntüler ve düşüşler var. Bu nedenle bizim şuan maç kazanmamız gerekiyor. Benim gelip de bir günde sihirli değnekle bir şeyleri değiştirmem mümkün değil. Ama her zaman antrenör değişiklikleri takımlara olumlu etki eder. Bundan sonra kendi felsefemizi yerleştirmeye çalışacağız ve oyuncuları tanımaya çalışacağız. Pazar günü Giresun’a gittim ve Pazartesi günü de takımla birlikte Mersin deplasmanına geldim. Zaman içerisinde görüp, değerlendirip eksiklerimizi giderip, hem teknik hem de gerekirse oyuncu anlamında elimizden geleni yapacağız. Bu konuda Giresun yönetimi ve başkanının bize destek vereceğini biliyorum. Onun da sözünü aldım. İnşallah bu yıl beklenen hedef gerçekleşir ve biz de TBL’e çıkmış oluruz” açıklamasında bulundu.
Antrenör değişikliklerinin takımlar üzerinde ilk zamanlar hep olumlu etkiler yarattığını kaydeden tecrübeli antrenör, “Bu takımın hedefi her zaman şampiyonluğa oynamak olduğundan bu çok güzel bir şey. Aslında en zor şey, küme düşme potasında olan bir takımda görev yapmak. Zamanında onu da yaptık ve küme düşme potasındaki takımı ligde tutmuştuk. Motivasyon elbette başarı için önemli bir etken. Ve siz başarısızlık yaşamış bir organizasyona geliyorsunuz. Şayet orada bir başarı olmasaydı zaten antrenör değişikliği olmazdı. Genelde dışarıdan gelen antrenör için de takım için de bu önemli bir motivasyon kaynağı oluyor” diye konuştu.
Oyun kurucu pozisyonuna bir takviye yapmaları gerektiğinin altını çizen Bıyıktay, “Oyun kurucu pozisyonunda büyük bir eksikliğimiz var. Takım kimyamıza göre bir oyuncu bakacağız. Elbette yerli oyuncu bulmak kolay değil ama ya yerli ya da yabancı, kimyamıza uygun bir oyuncuyu mutlaka monte etmemiz lazım. Bradley orijinal bir oyun kurucu değil. Çok iyi bir, iki numara. Bu nedenle bir oyun kurucu kesinlikle alacağız” dedi.
TBL ile TB2L arasında göre çarpan en büyük farklılığı sertlik olarak tanımlayan başarılı antrenör, “TB2L’de sertlik çok fazla. İki takımında sert basketbol oynamasına izin veriliyor. O sertlik de gerçekten üst düzey. Takımlar boyalı alanda büyük mücadele ortaya koyuyor. Bence en büyük farklılık da bu sertlik. Diğer basketbol ise aynı. Ayrıca TBL’de yabancı sayısının artmasıyla birlikte atletizm seviyesi yükseldi. TB2L’de daha az yabancı ile çok yüksek tempolu basketbol oynanmıyor. Ama bence bu bir felsefedir ve biz yine tempolu basketbol oynamaya çalışacağız. Çünkü artık modern basketbolda tempo çok önemli” açıklamasında bulundu.
Çoğu zaman molalarda oyun çizerken oyunda olmayı hayal ettiğini kaydeden Burak Bıyıktay, “Şuradan şutu ben kullansam dediğim olmuyor değil. Elbette oyunculuk kariyerimin üzerinden çok seneler geçti ama ‘sahada olsaydım da atsaydım’ diye hissettiğim çok oluyor. Ama ben yine de benden geçti demekle yetineyim” diye konuştu.
Son olarak Yeşilgiresun Belediyesi taraftarına bir mesaj gönderen Burak Bıyıktay, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Twitter hesabımdan ‘Çotanakları bekliyoruz’ dedim. Benim buraya gelmemdeki en büyük etkenlerden birisi de Giresun’un basketbolu çok seven taraftarı. Hakikaten müthiş bir taraftarı ve atmosferi var. Bu yıl maalesef alınan sonuçlardan dolayı seyirci biraz küsmüş. Ülkemizde genel olarak da bunlar olabiliyor. Onlardan biraz sabır göstermelerini ve bize destek vermelerini istiyorum. Sonuçta biz, mayıs ayının sonunda başarılı olmak için buradayız. Dolayısıyla arada yine istenmeyen sonuçlar alabiliriz. Elbette böyle şeyler olmasını istemiyoruz ama bu da spor. Takımı oturtuncaya kadar bize maksimum desteği vermelerini rica ediyorum.”
Kaynak: TBF