4 Mayıs 2026, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBandırma devrimi! / KAAN KURAL

Bandırma devrimi! / KAAN KURAL

- Advertisement -
- Advertisement -

Evinde ilk finale çıkma maçına baskı altında çıkacağı kesindi Banvit’in. Geçen sezon aynı senaryoda yine Efes karşısına çıkmış ve bu baskıdan çok etkilenmişlerdi. Ama o yolları da geçtiklerini daha ilk çeyrekte 23-11 öne fırlayarak gösterdiler. 4/4 üçlük attı Banvit bu 10 dakikada. Hangi baskıdan bahsediyoruz? O baskı özgüvene ve amaca ulaşmak için konsantrasyona dönmüş durumdaydı dün.
O ilk çeyrekte yakaladığı üstünlüğü hiç bırakmadı evsahibi ekip. Bir daha hiç tek hanelere düşmesine izin vermedi. Küçük Efes parlamaları da bir ateşten çok kıvılcım şeklinde etkisiz kaldı.

Efes de açıkçası sanki yenilmeye çıkmıştı karşılaşmaya. Sakatlıkların takımı çok etkilediği belli. Ama dün de 3/15 üçlük isabetinde kalarak seriyi 15/64 üç sayı isabetiyle bitirmenin pek izahı yok. Burada sorumluluğun büyük bölümü de Oktay Mahmuti’ye düşüyor. Ne yazık ki Mahmuti’nin üzerine ana planı işlemediği zaman çözüm üretemeyen bir koç etiketi yapıştı son yıllarda. Sezonun ikinci yarısında düşüşe geçen ve dün dibe vuran çözüm üretemeyen hücum en önemli örneği. Ama esas tuhaf tablo oyun kurucusuz, top getirmekte bile zorlanan ama iyi şut atan Banvit’e karşı dün neredeyse 40 dakika alan savunması yapmatırması oldu. İlk iki maçta rekabetçi olabildiyse takım tamamen topa baskı sayesindeydi. Dün son çeyrek başında 15 sayı gerideyken, Banvit 9/15 üçlük atmışken halen alan savunması yapmanın basketbol dilindeki karşılığı intihardır.

Banvit açısından çok güzel bir gündü dün. Ama daha önemlisi Türk basketbolu açısından ‘doğru’nun ‘zengin ve güçlü’den daha başarılı olması adına daha da ümit verici bir gün yaşadık.

Bu başarı istikrarın eseri

Banvit Türkiye'de doğru basketbol yapılanmasının en iyi örneği. Zirveye oynayan takımlarla aynı klasmanda değiller belki ama onlardan daha başarılı olmanın yolu doğru hamlelerden geçiyor. Son 4 sezondur ilk 3'teler. Bunu daha pahalı rakiplerden hiçbiri başaramadı. Ve dün o yıllardır 'doğru'ya bağlı kalmanın ödülünü ilk kez finale çıkarak aldılar. Banvit'in çekirdeğini korumasının ödülü bu final. Efes serisine ciddi bir oyun kurucu kriziyle başladılar. Ama birarada oynamanın ödülü oyun kurucu olmasa bile bir şeyler kurabilen bir yapı oluşturarak alınıyor. Serkan veteran lider oldu takıma. Ama bunların hiçbiri bu seride kendi kendine gelişen sonuçlar değil.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler