8 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVİşte 12 Dev Adam'ın başarısının sırrı / KAAN KURAL - TAYFUN...

İşte 12 Dev Adam'ın başarısının sırrı / KAAN KURAL – TAYFUN BAYINDIR

Milli Takımımız’ın belkemiği Ömer Onan, başarının sırrını VATAN’a anlattı:

“Takımda sağına bakıyorsun mutlu, soluna bakıyorsun mutlu.. Ego sıfır. Bu kenetlenme herkesi ileriye iten pozitif bir enerji yaratıyor.”

BASKETBOL Milli Takımı’nın madalya koşusu sürerken en merak edilen konu takımın bu şahlanan performansının sırrı. Milliler’in en tecrübeli isimlerinden Ömer Onan, takım olmanın sırrını negatifleri tamamen bünyeden atmak olarak niteliyor: “Mutlu oyuncu iyi performans verir. Bu takımda negatif hiçbir şey yok. Her şey olumlu enerji yaratıyor. Ego sıfır. Hidayet bu takımın yıldızı. İstese 5 tane daha şut atar kendini göstermek için. Ama yapmıyor. Ya da ben. Mesela dün (önceki gün) Sinan girdi yerime. Müthiş oynadı. En az onun kadar sevindim. Hepimiz öyleyiz. Maçtan önce ‘Hadi beyler çıkıp keyif alalım’ diyoruz. Mutluyuz ve işimizi keyifle yapıyoruz. Bu hava öyle büyüdü ki herkesi de ileri iten bir pozitif enerji oldu. Böyle olunca kötü oynasan da seni yukarı kaldıran bir destek sistemi oluşuyor.”

‘STATÜ FARKI YOK’

AĞABEYLİK meselesi Türk takımlarının zaman zaman birlik olmasını zorlaştırmıştır. Ancak Ömer’e göre takımın en büyük gücü bu hiyerarşi: “İki Kerem, ben ve Hidayet takımın ağabeyiyiz. Diğerleri bize saygıyla yaklaşıyor, biz de sevgiyle. Aramızda elbette bir yaş farkı var ama bu statü farkı demek değil. Performansla ilgili ayrımımız yok ki yaşla olsun. Tam tersine dengeli bir yapı var. O kadar ki bazen birbirimizi sertçe uyarabiliyoruz. Normalde sorun olabilir ama burada tam tersine herkes diğerinin daha iyiye gitmek için hareket ettiğini, uyarı yaptığını bildiği için olumlu oluyor bunlar.”

HERKESİN birbirinin eksiğini kapatmak için yarıştığını söyleyen Ömer, “Bazen hata da yapabilirsiniz. Ama bizde bir kişi yanlış bir şut kullansa bile en az 3 kişi son sürat geri koşmuş oluyor.” Galiba Türk takımlarının zaman zaman muzdarip olduğu kırılgan yapıdan uzak taş gibi görünmelerinin sırrı bu.

BU birlik öncelikle savunmayı ayağa kaldırmış. “Herkes savunmada ölümüne çaba gösteriyor. Zaten savunma çaba meselesi. Herkesin ne kadar istekli olduğunu orada görmek mümkün. Ama tek başına kimse savunma yapamaz. Aramızdaki birliği esas işte bu kolektif savunmada görüyoruz. Herkesin birbirini tamamladığı bu yapı savunmayı bu seviyelere çıkardı. Oyunun diğer alanlarına da yansıyor elbette bu pozitif enerji” diyor Ömer Onan..

SLOVENYA maçından da emin: “Kaliteli ve akıllı kısaları var. İyi de oynuyorlar. Ama Biz bu savunmayı sürdürürsek önümüzde kimse duramaz.”

‘Bu savunma Tanjeviç ve ona İNANANLARIN eseri’

Turgay Demirel: “Hocamız bizim için büyük fedakârlık yaptı. Diğer ülkeler bile devamlı savunmamızı övüyor. Bu, Tanjeviç ve ona inanan oyuncuların başarısıdır. Her maç yeniden başlıyoruz. Slovenya önünde gevşemeyeceğiz.”

12 Dev Adam’ın Dünya Basketbol Şampiyonası’nda fırtına gibi esmesine karşın Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel tedbiri elden bırakmıyor. “Kazandıklarımızı unuttuk. Onların hepsi artık geride kaldı” ifadesini kullanan Demirel, VATAN’a şunları söyledi:

“BİZİM mutlaka turnuvaya aynı disiplinle devam etmemiz gerekiyor. Slovenya çok ciddi rakip, asla boş bırakmaya gelmez. Gevşememeliyiz. Oyuncular bunun bilincinde hazırlanıyor. Biz her maç yeniden başlıyoruz.

‘FIBA HEP KUTLUYOR’

ORGANİZASYON muhteşem gidiyor. FIBA, başarımızdan dolayı sık sık teşekkür ediyor. Bu çocuklar taraftarın desteğiyle her işin üstesinden gelirler.”

BU arada yaklaşık 7 yıl önce Tanjeviç’i getirdiğinde Hıncal Uluç, Ünal Özüak, Bilgin Gökberk gibi yazarlar tarafından eleştirilen Demirel, “Tanjeviç bizim için büyük fedakârlık yaptı. Milli Takımımız’ı Dünya Basketbolu’nda önemli bir yere getirdi. Biz 2006’da da iyi oynamıştık. Şimdi devamını getiriyoruz. Ve İnşallah bu şampiyonayı mutlu sonla bitereceğiz. Herkesin konuştuğu alan savunmasını biz yıllardır zaten iyi yapıyoruz. Diğer ülkelerin çalıştırıcıları sürekli savunmamızı övüyor. Bu savunma Tanjeviç ve ona inanan oyuncuların eseridir” diye konuştu.

‘ARTIK HEDEF FİNAL’

A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, zorlu Slovenya maçı öncesinde iddialı konuştu: “Çok tehlikeli bir ekip. Lakovic, Udrih ve Nachbar gibi çok iyi hücum silahları var. Geçen sene Avrupa Şampiyonası’nda son saniyede yenilmiştik. Zor olacak ama gözümüzü finale diktik..”

Türkiye’nin 18 sayılık farkı, akılları baştan aldı

FRANSA BASINI: RESMEN EZİLDİK

L’Equipe: ‘Cevap basit, güçlüler.’
L’Express: ‘Hamamda battık.’
Le Figaro: Türkiye 1 sınıf üstte.’

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı elimizden alan Fransa’ya parkede attığımız ‘Osmanlı tokadı’, Fransız basınını da akıllandırdı! Türkiye’nin daha güçlü olduğunu kabul eden Fransız medyasındaki başlıklar şöyle:

* L’Equipe: ‘Cevap basit, güçlüler..’
* L’Express: ‘Türk hamamında battık.’
* Le Figaro: ‘Resmen ezildik.’
* Liberation: ‘İstanbul’da çöktük.’

İSPANYA KORKTU!

ÖTE yandan Türkiye’nin Slovenya’yı geçmesi durumunda yarı finaldeki muhtemel rakiplerinden İspanya’da da basın 12 Dev Adam’ı favoriler arasına yazmaya başladı. As “Türkiye basket oynarken bazen Yunanlılar’a, bazen Balkanlılar’a, bazen Ruslar’a benziyorlar, aniden Asyalılar gibi dengeli de olabiliyorlar ve Akdenizliler gibi düşünebiliyorlar” diye yazdı.

NBA TV: Aman Türkler gelmesin

TÜRKİYE’NİN Fransa zaferinin yankıları Amerika’ya kadar ulaştı. Mücadeleyi ABD’de canlı veren NBA TV kanalının yorumcusu galibiyetin ardından 12 Dev Adam’ı rakip olarak istemediklerini vurgularken, “İnşallah finalde karşımıza gelmezler. Bizi yenebilecek tek ekip. Bizim Hedo eski günlerindeki gibi takımı sırtlıyor, Ersan da yard›m ediyor” dedi ve korkusunu belli etti..

Tunçeri yetişiyor

FRANSA karşısında sakatlanarak yürekleri ağıza getiren Kerem Tunçeri’nin Slovenya maçında oynayabileceği açıklandı. Sol ayak dış yan bağlarında zorlanma olduğu açıklanan Tunçeri’nin tedavisine devam edildiği, zorlu çeyrek final maçında takımdaki yerini alabileceği öğrenildi  .

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler