29 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVYeni patron Orhun Ene

Yeni patron Orhun Ene

Ülkemizde düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda tarihinin en iyi sonucunu elde ederek gümüş madalya kazanan A Milli Basketbol Takımımız’ın yeni coachu Orhun Ene oldu. 2004 yılından bu yana takımın başında bulunan Karadağlı çalıştırıcı Bogdan Tanjevic’in kontratının bitmesi ve sağlık sorunları nedeniyle sözleşmenin uzatılmasının gündeme gelmemesi nedeniyle arayışlara giren Basketbol Federasyonu Yönetimi, uzun yıllardır ay-yıldızlı ekipte yardımcı antrenörlük yapan ve aynı zamanda Banvit takımını çalıştıran Orhun Ene’de karar kıldı.
Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Ene ile bir araya gelen ve uzun bir toplantı yapan TBF Başkanı Turgay Demirel’in kararı başarılı çalıştırıcıya bildirdiği ve el sıkışıldığı öğrenildi.

Sözleşme süresi konuşulmadı
Toplantıda gelecek yıllardaki hedefler ve yapılanma hakkında konuşulduğu belirtilirken, anlaşma süresi hakkında bir maddenin gündeme gelmediği, takımın elde edeceği başarılara göre bu sürenin neticeleneceği de ifade edildi.
Basketbolcular tarafından da çok sevilen ve güvenilen bir isim olduğu bilinen Ene’nin göreve getirilişinde bu özelliğinin de etkili olduğu belirtildi.
A Milli Takımımız’ın başında 6 sezon görev yapan Bogdan Tanjevic’in teknik danışman olarak göreve devam edeceği de daha önce açıklanmıştı.

ORHUN ENE KİMDİR?

Türk Basketbolu’nun yetiştirdiği en önemli oyun kurucular arasında kabul edilen Orhun Ene, 1967 yılında Erzurum’da doğdu. Ortaköyspor, Eczacıbaşı, Paşabahçe, Fenerbahçe, Ülkerspor, Galatasaray ve İTÜ formaları giydi, 3 kez lig şampiyonluğu yaşadı. 202 kez giydiği ay-yıldızlı formanın en önemli parçalarından birisi haline gelip, gümüş madalya kazanılan 2001 Avrupa Şampiyonası’nda kaptanlık yaptı. Antrenörlük kariyerine Işıkspor’da başladıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçen, en parlak dönemini ise halen görev yapmakta olduğu Banvit’te yakalayan ve takımını ligin devleri arasına sokan Ene, yeni nesil Türk antrenörlerinin en önemli ismi olarak görülüyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler