23 Eylül 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVSaha avantajı / ÜMİT AVCI

Saha avantajı / ÜMİT AVCI

İki takımın da büyük bir stres altında maça çıktıkları her hallerinden belliydi. İlk maçı sahasında kaybeden ve avantajı rakibine veren Galatasaray bu kez mutlaka kazanması gerektiği için daha gergin,Fenerbahçe de rakibinin bu halinden faydalanmanın telaşı içindeydi.
Oyuna iyi başlayan Fenerbahçe oldu ve sarı-kırmızılı ekibin art arda top kayıpları yapmasını iyi değerlendirerek 9-2 öne geçti.
O dakikalarda Augustus’un iki faule ulaşması ve Galatasaray’ın hataları serinin 2-0’a gelebileceği izlenimini uyandırsa da, sahneye Fowles çıktı, 11-2’lik seriyle ivmenin takımına geçmesini sağladı.
Takımların gerginliğinden olsa gerek, bir basket atan hemen ikincisini de attı, rüzgârı arkasına alan ‘seri’ye bağladı. Ancak basketi atan sarı-kırmızılı ekip olduğunda, taraftarın da desteğiyle rüzgârı kasırgaya çevirdi, seriler çok daha uzun soluklu olup, fark giderek yükseldi. 3. dakikada iki faule ulaşan Augustus da maçı bu faul sayısıyla bitirirken 19 sayı, 5 ribaunt, 3 asistle devleşti.
İlk maçta Galatasaray’ın yerli oyuncularının katkısının azlığından söz etmiştik ama bu kez Bahar-Işıl ikilisi oyunun kaderini belirledi. Özellikle Bahar, sürekli rakibin yakaladığı havayı bitiren isimdi, çok kritik sayılar attı, müthiş savunma yaptı. Işıl’ın 8 sayı, 6 asistlik katkısı da zaten her zaman benzer performanslar gösteren üç süper yabancı Fowles-Augustus ve Cathings’in yaptıklarıyla birleşince sarı-kırmızılılar seriyi 1-1’e taşıdı.
Fenerbahçe cephesinde ise ilk maçın yıldızları olan Birsel, Esmeral ve özellikle de Nevriye yokları oynayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Savunma da ilk maçtaki temponun çok altında kalınca kolay sayılar bulamayan Fenerbahçe, serinin 1-1’e gelmesini önleyemedi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler