22 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVHiç mi sayı yemeyelim? / KAAN KURAL

Hiç mi sayı yemeyelim? / KAAN KURAL

SAVUNMA yapabileceği her şeyi yaptı. 88 ortalamalı Fransa’yı bunun 20 altında tuttu. Parker, Diaw ve Noah gibi üç önemli NBA oyuncusunun kullandıkları 29 atışın 22’sini kaçırmasını sağladı. 9 dakika kala 15 sayı geri düşmüşken bu defa alana dönerek bu düşük skorlu maçta kapatılmayacak gibi görünen farkı bile kapattı. Ama yetmedi. Durdurduk ama bir türlü vuramadık Fransa’yı.

ÇOK atlet oyunculardan kurulu bir rakibimiz var. Hücum etmek kolay değil. İyi organize olmadan bire birde yenmek neredeyse imkansız. Ama Türkiye hücumunun organize olduğunu söylemek imkansız. Dün hücum düzenlerinden toplam 20 sayı ancak bulduk. Mesela ilk yarıda attığımız 27 sayının 16’sı hücum ribauntları sayesinde.

ERSAN’IN, Hidayet’in, Preldziç’in yaratıcılığı ile ne kadar üretirsek, hücum ribauntlarından, şans toplarından ne çıkarabilirsek onu çıkardık maç boyu. Takımın paylaşarak, hücuma birden çok oyuncuyu dahil ederek kullandığı atış sayısı iki elin parmakları kadar anca vardır. Yine de savunma oyunda tuttu bir şekilde takımı. Her zaman yaptığı gibi. Son çeyrekte 15 sayı geriye düşmüşken de oyuna dahil etti ve tüm maç yapamadığımızı yapmak için 1 şans verdi Milliler’e. Maç olmadı belki ama bari bir hücumu iyi oynayalım diye. Oynadık da aslına bakılırsa. İstediğimiz gibi boş üçlüğü bulduk ama yanlış oyuncuyla. Şut performansı açısından felaket bir turnuva geçiren Kerem Tunçeri ile buluştu o top. O ana kadar Litvanya’da 17 üçlük denemiş sadece 1 isabet kaydetmişti Kerem. Artık atışına güveni çok azaldı. Atamadı…

TELAFİSİ VAR AMA…

BASKETBOLUN cilvesi bitmiyor. O maç topu olmadı. Taktik faulden sonra Ender’in kaçan turnikesi tesadüfen Preldziç’le üçlüğe dönüşünce bir daha maçı kurtaracak şansı geldi Milliler’e. 3 sayı gerideydik, 5 saniye kala top bizdeydi. Ama bu kez topu bile oyuna sokamadık. Savunmamızın hiç hak etmediği, hücumumuza uygun bir final oldu.

BU maçın telafisi var. Karalar bağlayacak durumda değiliz. Ancak şu anda asıl sorun savunmaya olan güven tam olsa da hücuma ve şutlara olan inanç gittikçe azalıyor Ay-yıldızlılarda. Dün de %21’le üçlük atarak turnuva genelinde %28.5’a gerilemiş durumdayız.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler