6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVMakedonya tarih yazdı, ev sahibini eledi

Makedonya tarih yazdı, ev sahibini eledi

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Makedonya, ev sahibi Litvanya'yı  67-65 yenerek son 4 takım arasına kaldı.

Büyük bir başarı kazanıp Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya gibi takımları yenen Makedonya, ikinci turdaki performansını çeyrek finale taşıdı. Herkesin farklı yenilmesini beklediği Makedonya, ev sahibi Litvanya'yla tıklım tıklım dolu Zalgiris Arena'da 67-65 yenerek tarihi bir başarıya imza attı.

Büyük bir çekişmenin yaşandığı maçta son anlar nefesleri kesti. McCalebb içeriye yaptığı penetrelerle takımının her ihtiyaç duyduğu anda sayıyı bulurken Ilievski çok kritik bir üçlükle bitime 11 saniye kala Makedonya'yı 67-65 öne geçirdi. Son hücumda topu oyuna sokmakta zorlanan Litvanya, bir şans daha buldu. Ancak Jasaitis dip çizgiden şutu sokamayınca Makedonya müthiş maçta zafere ulaştı, ev sahibini klasman maçlarına yolladı.

18 hücum ribaundu alan Makedonya 16/21 faul atışı isabeti bulurken McCalebb 23 sayı 2 ribaunt 2 asist, Efesli Ilievski 12 sayı 3 asist 2 ribaunt, Samardziski 7 sayı 10 ribaunt ve Stojanovski 5/5 üçlükle 15 sayı buldu. Makedonya maçı Chekovski ile Antic'in toplamda 2/18 attığı günde kazanmayı bildi.

Litvanya 12 top kaybı yaparken dışarıdan 2/15 ile attı. Ev sahibinde Javtokas 13 sayı 6 ribaunt, Songaila 12 sayı 2 ribaunt, Kalnietis 9 sayı 9 ribaunt 4 asist, Jasikevicius 7 sayı 5 ribaunt 5 asist ile forma giydi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler