6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVSüperstar Ömer / ONUR DİNÇER

Süperstar Ömer / ONUR DİNÇER

NBA’in efsane basketbolcuları arasında yer alan Gary Payton, AVEA NBA Basketbol Kampı için geldiği İstanbul’da MİLLİYET’in sorularını yanıtladı. NBA şampiyonluğu yaşayan, en iyi savunmacı ödülünün sahibi olan ve 9 kez All Star seçilen eski basketbolcu, çarpıcı sözler söyledi.
** NBA’in Avrupa ve diğer kıtalara yayılma projesi bulunuyor, bunu nasıl buluyorsunuz?
Olumlu bir gelişme. Birçok farklı ülkede maç oynanması ilgiyi artırıyor. Ayrıca farklı ülkelerde genç sporculara yönelik de etkinlikler düzenleniyor. Bu organizasyonları çok faydalı buluyor ve ben de içerisinde yer almaktan sevinç duyuyorum. Genç basketbolculara verebilecek şeylerim olduğunu düşünüyorum. 
** Günümüz basketbolunda savunmaya, geçmişe göre daha çok önem veriliyor. Siz de daha çok savunmasıyla anılan bir oyuncuydunuz. Evet herkes benim defansif yönümü hep öne çıkarmıştır. Bu konuda insanları durduramam. Ancak istatistiklerime baktığınızda hücum yönümün de gelişkin olduğunu görürsünüz. Savunma aslında basketbolda hep önemliydi.
** Türkiye’ye NBA’den gelenler  oldu. Bu fikri düşündünüz mü?
Açıkçası Türkiye’ye severek ve isteyerek geldim. Burada genç basketbolcuların gelişimi için oluşturulan organizasyona destek vermek istiyorum. Ama profesyonel anlamda Türkiye’de bir kulüpte oynamayı hiç düşünmedim. Allen Iverson ve Deron Williams‘ın farklı sebepleri vardı buraya gelirken. Ben o hedeflere sahip olmadım. Hep NBA’deydim. Zaten Amerika’da bir ailem var ve burası oraya oldukça uzak. Bu mesafe gözümü korkuturdu.
** Gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu sizce kim?
Michael Jordan birçok kişi gibi benim için de çok özel bir isim. Ona karşı defalarca oynama şansına sahip oldum. En iyi veya en iyi ikinci olabilir. Ama bence gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu Wilt Chamberlain’dir. Onun dışında hiçbir basketbolcu bir maçta 100 sayı atmayı başaramadı. O yüzden onun yeri farklı.
** En çok beğendiğiniz Türk oyuncu kim?
Houston’da oynayan basketbolcunun ismi…
** Ömer Aşık!
Evet, Ömer Aşık… Bence çok kaliteli bir basketbolcu. Çok önemli bir potansiyeli var ve gerçekten çok iyi. Şu an Dwight Howard ile aynı takımda olduğu için kendisini göstermek konusunda sıkıntı yaşıyor. Ancak ben birçok maçını hatırlıyorum. Çok kez double double yaptı. Bence NBA’in süper yıldızlarından biri olabilir. Gelişimine devam etmek adına sürekli forma giyebileceği bir takıma gitmesi onun için daha iyi olabilir.
** Olajuwon gibi olabilir mi?
Yok o kadar da değil. Hakem Olajuwon bir başkaydı. İkisini karşılaştırmam doğru olmaz.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler