18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLAvrupa’da Aslan kesildi / KAAN KURAL

Avrupa’da Aslan kesildi / KAAN KURAL

Son dönemde ligde düşüşe geçen Galatasaray Odeabank, Eurocup 2. turundaki ilk karşılaşmada sezonun en iyi oyununu oynadı. 3 çeyrekte 30 farka ulaşarak rahat kazandı

Galatasaray sahada oyun ritmini bulduğunda bambaşka bir seviyeye çıkıyor. Sinan, McCollum, Schilb, Micov gibi isimler topla hem yönlendirici hem de bitirici rolleri oynayabildiği için eğer takım oyun akıcılığını sağlarsa akılalmaz bir top trafiği düzeyine çıkabiliyorlar.

Sorun şu ki bu çok sık olmuyor. Özellikle son dönemde bu yapının merkezinde yer alan Schilb’deki düşüş nedeniyle ligde hemen hiç görmüyorduk bu tabloyu. Daha mekanik, stratejik bir oyun oynayan sarı-kırmızılılar sahada “idare ediyor” gibi görünüyor, o akıcılık olmadığı zaman da tekliyordu. Ancak dün Eurocup’ın ikinci turundaki ilk karşılaşmada CAI Zaragoza karşısında çok daha konsantre, çok daha istekli ve çok daha tempolu oynayan, bunun sayesinde de istediği oyun ritmine çıkarak sezonun belki de en iyi oyununu oynayan bir Galatasaray izledik.

Sinan, McCollum, Schilb, Micov dörtlüsü sürekli yer, rol ve top paylaşarak adeta bir hücum resitali sergiledi. İlk 10 dakikada tempo bulduktan sonra ortadaki iki çeyrekte tam 61 sayı üretti sarı-kırmızılılar. İspanyol rakibi karşısında 27 dakikada 30 farka ulaşmış, galibiyeti çoktan cebine koymuş ve istediği oyun seviyesine çıkınca neler yapabileceğini her şeyden önce kendine tekrar ispatlamıştı.

Bu oyunun merkezinde yer alan Sinan-McCollum-Schilb-Micov dörtlüsü de karşılaşmayı toplam 67 sayı ve 18 asistle tamamladılar.

 

 


Kaynak:
yeniyuzyil

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler