Beko Basketbol Ligi ekiplerinin büyük çoğunluğunun üzerinde anlaştığı yabancı sayısı konusunda dün önemli bir gelişme yaşandı.
Kulüplerin yetkilileri bir araya geldikleri Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticilerine önerilerini iletti. Toplantıya TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Ligler Direktörlüğü'nden Ayhan Özgümüş ve Murat Tümer ile Uşak Sportif, Mersin BŞB ve Banvit dışında 13 takımın temsilcisi katıldı.
Kulüpler 12 kişilik kadroda yer almasını istedikleri 6 yabancıdan 5'inin bir arada oynayabilmesini, devşirmelerin yabancı statüsünden sayılmasını ve bir sezonda sözleşme yapılabilecek yabancı sayısının 10'a çıkarılmasını istedi.
Öte yandan Tofaş ile TED Ankara Kolejliler ise şu an uygulanan 3+2 sisteminden memnun olduklarını ilettiler.
Kulüpler, gelecek sezona ait transfer politikaları için TBF'den 30 Nisan'a dek net bir adım atılmasını talep etti.