28 Aralık 2025, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVÜstesinden geliriz / ÜMİT AVCI

Üstesinden geliriz / ÜMİT AVCI

A Milli Basketbol Takımı’nda, yıllardır oyun kurucu bölgesinde görev yapan Kerem Tunçeri’nin bu kez kadroda olmaması, gözleri Ender Arslan ile birlikte bu pozisyonu oynayacak Barış Ermiş-Doğuş Balbay ikilisine çevirdi. İki başarılı oyuncu da, Kerem Tunçeri’nin yerini doldurmanın kolay olmayacağını, ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini ve pozisyonlarında sıkıntı yaşanmayacağını söyledi. İşte iki başarılı oyuncunun söyledikleri… İlk olarak sözü Barış Ermiş aldı:

 ‘Farklı artılarımız var’

* Bormio kampları kondisyon amaçlı yapıldığı için her zaman çok yorucu olur. Bu yıl sezon biter bitmez Akdeniz Oyunları başladığı için yorgunluğumuz biraz arttı. Ancak işimize gerçekten konsantreyiz ve hazırlıkları en iyi şekilde sürdüreceğiz.
* Kerem Tunçeri en az son 10 yıla damgasını vurmuş önemli bir isim. Boşluğunu doldurmak kolay değil. Ancak herkesin farklı artıları var. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak görevlerimizi yerine getireceğiz. Teknik ekip bizi buraya davet ettiğine göre, bu yükün altından kalkacağımızı düşünmüş. Ben de böyle düşünüyorum.
* Oyun kurucular olarak kendimize inanıyoruz ancak önemli olan takım halinde hareket etmek. Biz takım olup, istediğimiz sinerjiyi yakalarsak, herkesle başa baş mücadele ederiz, herkesi yenebiliriz.
* Avrupa Şampiyonası’nda zorlu bir gruptayız. Burada liderlik önemli, en kötü 2. olmalıyız. Hedeflere adım adım gitmek gerekiyor. Bunu başardıktan sonra ilk 6 sıraya girerek Dünya Şampiyonası biletini, ardından da madalyayı kovalayacağız.

‘Heyecan verici’
Fenerbahçe Ülker forması giyen Barış Ermiş, takımın başına Obradovic’in geçmesinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Yıldız oyuncu, “Avrupa’nın tartışmasız en iyisi. Sistemi belli, başarıları belli. Ben de kendisiyle çalışmak için sabırsızlanıyorum ve bunun da hem benim, hem de takım arkadaşlarım için şans olacağına inanıyorum” diye konuştu.

‘Herkes hak etti’
Milli Takım kadro seçimi hakkında kararın teknik ekipte olduğunu vurgulayan Doğuş, “Milli Takım açıklandığında ismimi orada gördüğümde çok mutlu oluyorum. Buradaki herkesin de hak ederek geldiğine inanıyorum. Kadro seçimi bizim dışımızda bir olay, coachların sorumluluğunda. Bizim oyuncular olarak yapmamız gelen, milli formayı giyme onuruyla çok çalışıp, beklentileri karşılamak olacaktır” dedi.

DOĞUŞ BALBAY: ‘Hep daha iyisi’

* Akdeniz Oyunları’nın ardından 15 günlük bir dinlenme dönemi vardı. Orada mental ve fiziksel olarak toparlanma fırsatı bulduk. Şimdi milli formanın hakkını vererek en iyi şekilde çalışıp, şampiyonaya hazır olacağız.
* Geçtiğimiz yıl elemelerde de forma giydim. Her ne kadar sizler iyi performans sergilediğimi söyleseniz de, ben her zaman daha iyinin olabileceğini düşünüyorum. Yani geçen yıl da daha fazla katkıda bulunabilirdim. Umarım performansım giderek yükselir.
* Türk Milli Takımları, artık her seviyede zirveyi hedefliyor. Avrupa’da, dünyada ses getiren bir takımız, zaten bunu 2010’da ispatlamıştık. Yine kendimizi göstermeliyiz. İlk turu ne kadar yukarıda bitirirsek avantaj olacaktır. İlk hedef Dünya Şampiyonası’na katılabilmek. Bunu başardığınızda zaten ilk 6 takımdan birisi oluyorsunuz ve madalyayı düşünüyorsunuz.
* Benim özelliklerimden bir tanesi rakip guardı bunaltmak. Coachlarım bana bu görevi verirse, karşımdaki Spanoulis olmuş, Sheved olmuş farketmez.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler