15 Mayıs 2026, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİV'Telekom emek harcayanların önünü kesiyor'

'Telekom emek harcayanların önünü kesiyor'

- Advertisement -
- Advertisement -

Yeşilgiresun Belediye 2. Başkanı Bülent Yavuz, Türk Telekom’a büyük tepki gösterdi ve “Oynamayacakları lige neden katılım başvurusunda yaptıklarını anlayabilmek mümkün değil. Türk Telekom yöneticileri bu konuyu açıklamak durumundadır” dedi.

EBBL’den basketbol oynayarak çıkmak yerine, 2. Lig’den başka bir takımın haklarını devralmanın çok garantili, ucuz ve kolay bir yöntem olduğunu belirten Yavuz şunları söyledi:

“Biz basketbol oynayarak çıkma yolunu denedik. Başarısız da olmadık ama TB3L’yi üçüncü biitirdiğimiz için TB2L’ye yükselemedik. Üst liglerden çekilen bir takım olduğunda sıra bize gelecekti. Türk Telekom’un iki takımından birini çekeceği herkes tarafından biliniyor. Türk Telekom buna rağmen her iki takımı için de başvuru yaptı, bunlardan birinin haklarını belli ki başka bir kulübe devredecekler. Eğer bunu para karşılığı yapacak olurlarsa, alacakları para Türkiye’nin en büyük cirolarından birine sahip olan kurumları adına, sözü edilmeyecek bir meblağdır. Para karşılığı, ya da değil, haklarını verdiklerinde, alt ligden sırası gelenin hakkını yemiş olacaklardır. Türk Telekom yöneticileri, emek harcayanların önünü neden kestiği konusunda inandırıcı bir açıklama yapmak durumundadır. Yaptıkları bu operasyonun Türk basketboluna nasıl bir katkı vereceğini, umarım düşünmüşlerdir”

Yavuz, EBBL’de yapılan yatırımları, “ölü yatırım” olarak nitelendirdi ve şöyle devam etti:
“2 yıldır basketbol oynayarak, oyunculara, antrenörlere iş imkanı yaratarak 2. Lig’e çıkmaya çalıştık ve bunun çok gereksiz olduğunu anladık. En kolay, en garantili ve en ucuz yöntem, sezon sonunu bekleyip, çok daha düşük paralarla başka bir takımın haklarını satın almak. Belki bu taktirde EBBL’deki bütün oyunculara, antrenörlere, kulüplere saygısızlık yapmış olursunuz ama sonuçta hedefinize ulaşırsınız.

Ayrıca EBBL 600 bin TL harcayanla, 10 bin TL’lik bütçesi olanların birlikte oynadığı, formatını bulamamış dengesiz bir lig. Bu bakımdan da EBBL’nin kaldırılması faydalı olabilir. Sonuçta TB2L’ye yükselmek isteyenler parayla, ya da bazı ilişkileri kullanarak amaçlarına ulaşabilir”

Kaynak: basketfaul.com

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler