Beşiktaş Basketbol Şube Sorumlusu Abdullah Sözer, Haber 1903'e yaptığı açıklamada transfer yapmayacaklarını dile getirdi.
Sözer şu açıklamaları yaptı:
“Ligde biraz daha yukarılarda olmayı hedefliyorduk. En azından Karşıyaka ve Banvit'in önünde olmayı düşünüyorduk. 1 galibiyet daha almış olsaydık eğer amacımıza ulaşmış olacaktık.
25 Milyon Dolar bütçeye sahip Fenerbahçe de 3 maçını kaybetti, biz de kaybettik. Tabii ki daha iyi bir netice bekliyorduk. Maalesef gücümüz oraya göre biraz az geldi. 2-3 galibiyet almayı hedefliyoruz
Transfer yapma düşüncemiz yok. Euroleague'de çok büyük neticeler almamız imkansız. 5 Milyon Dolar bütçemiz var ve 25 Milyon Dolara bütçeye sahip takımlarla mücadele ediyoruz. Gerçekçi olmak lazım. İlk 16'ya kalmakla da Beşiktaş tarihinde bir ilke imza attı. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kazandık. Türkiye Kupası ve ligde de geri kalmış değiliz. Şu anda bizim için önemli olan lig.
Henüz bizimle görüşmeye gelmediler. İstanbul'a geldiklerinde bir görüşme yapacağız. Beşiktaş'taki planlarımız hiçbir zaman kısa vadeli değil. Basketbolda her sene bir takım yapılıyor. Bu sene biz de bir takım yarattık. Fenerbahçe ve Galatasaray da aynı şekilde takım kurdu. Futbol takımlarında olduğu gibi her sene 2-3 takviye yaparak ve altyapıyı da değerlendirerek önümüzdeki seneyi planlamaya çalışıyoruz. Sponsorluk için eğer anlaşma sağlarsak bu sene de devreye girebilir. Bu bir yabancı bir firma. Görüşmeleri 1 ay içerisinde yapmamız lazım.





