Spor Servisi – Polonya’da düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda tarih yazarak finale çıkan A Ulusal Takım, olimpiyata doğrudan katılma hedefine kilitlendi. Gösterdiği müthiş mücadeleyle kendisinden fizik olarak üstün rakiplerini ‘yüreğiyle’ deviren Periler, bugün Rusya’yı yenerek altın madalya kazanıp 2012’de Londra’da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılmak istiyor. Turnuva öncesinde ilk 5’e girip en azından elemelerde boy göstermek hedefiyle Polonya’ya adım atan Ay – Yıldızlılar ‘peri masalında’ artık sona geldi. Madalyayı garantileyen oyuncular, ‘altın’ alıp basketbolda kazanacağımız en büyük başarının mimarı olmak istiyor. Dün Rusya maçının taktik idmanını yapan ulusal takımda bazı oyuncular dinlendirildi. Özellikle Fransa karşısında 40 dakikanın üstünde forma giyen Birsel, Nevriye, Nevlin’in yorgun olduğu gözlendi. Bu oyuncuların finale tam anlamıyla hazır olmaları için seferberlik ilan edildi.
Dev maç 21.30’da
Tarih yazarak finale çıkan Periler, bugün Rusya ile Avrupa Şampiyonası’nda final oynayacak. Saat 21.30’da Lodz Arena’da yapılacak karşılaşma NTV ve NTV Spor’dan naklen yayınlanacak. Daha önce ilk tur A Grubu’nda Rusya ile karşılaşan Periler, sahadan 80-65’lik sonuçla mağlup ayrılmıştı. Ulusal takım üst üste 4 galibiyet alarak forma girdi ve Rusya’yı gözüne kestirdi.
Demirel: Her şeyi hak ettik
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, “Rusya gibi bir dünya deviyle Avrupa Şampiyonası’nda final oynuyor olmamız, Olimpiyatlara gitmek için burada mücadele ediyor olmamız başlı başına çok önemli. Bütün gücümüzü kullanacağımız. Bu çocuklar bugüne kadar yaptıklarıyla da her şeyi hak ettiler” dedi.





