Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Galatasaray Cafe Crown'a 4-2 üstünlük kurarak 2010-2011 sezonu şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker'in teknik heyeti ve oyuncuları, şampiyonluk ile ilgili görüşlerini anlattı.
FB TV'de yayınlanan ''Gündem'' programına teknik heyet ve oyuncular katıldı. Fenerbahçe Ülker Şube Genel Koordinatörü Aydın Örs, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nı kazandıklarını, Avrupa Ligi'nde de büyük hedefe çok yaklaşmışken çok büyük şanssızlıklar yaşadıklarını söyledi.
Örs, böyle bir takımın yöneticisi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, ''Çok iyi insanlardan kurulu, çok kaliteli bir ekibe sahibiz. Başta antrenörümüz Spahija olmak üzere çok iyi çalıştılar. Final serisinde önemli maçlar oynamamıza rağmen zor da olsa Galatasaray gibi ebedi dost ve ezeli rakibe karşı galip geldiler. Onlarla gurur duyuyorum. Bu organizasyonun mimari olarak başta Sayın Başkanımıza, yönetim kuruluna, basketbol şubesinden sorumlu yönetici Semih Özsoy'a ve bu takımın büyük sponsoru Ülker'e teşekkürü etmek istiyorum'' diye konuştu.
-''OYUNCULAR BU ŞEKİLDE OLMASINI İSTEDİ''-
Başantrenör Neven Spahija ise çok güzel bir sezon geçirdiklerini, sadece Avrupa Ligi'nde talihsizlik yaşadıklarını söyledi.
Spahija, unutamadığı maçın, Sinan Erdem Spor Salonu'nda final serisinin beşinci maçı olduğuna vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Herkesin üzerinde çok büyük bir baskı vardı, şampiyon olmamız bekleniyordu. Yenilgi çok üzücü oldu. Oyuncuların kararlarına karşı hiçbir şey yapamayız, onlar bu şekilde olmasını istediler. Muhtemelen sezonu uzatmayı sevdikleri için böyle oldu. O maçta çok konsantre değildik. Benim de saha kenarında kişisel hatalarım vardı. Çok yetenekli bir takımız var. Çok çalıştılar ve kazanmayı başardılar.''
-''RAKİP SEYİRCİNİN ÖNÜNDE KUPAYI ALABİLİRDİK''-
Takım kaptanı Ömer Onan, finali Galatasaray ile oynamanın Türkiye'de basketbola olan ilgiyi arttırdığına işaret ederek, ''Çok güzel maçlar oldu. En son basketbol, Dünya Şampiyonası'nda bu kadar konuşulmuştu. Bizim için iyi bir sezon oldu. Sonunda şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz'' dedi.
Şampiyonluğu rakip seyirci önünde kazanmalarıyla ilgili olarak Ömer, ''Rakip seyirci önünde oynamak kolay değil, ama biz çok akıllı oynadık, bütün oyuncular sakin kalmayı başardı. Şampiyonluğu kutlamak çok güzel. Rakip seyircinin önünde de kupayı alabilirdik, öyle olmadı. Artık bu işi de çözmemiz gerektiğine inanıyorum. Gönül isterdi ki Galatasaray ile birlikte kupa törenine çıkalım, biz onları alkışlayalım, onlar bizi alkışlasın kupamızı hemen alalım. İnanıyorum ki gelecek senelerde bunlar da aşılacak'' diye konuştu.
Kaya Peker, Galatasaray Cafe Crown'un sahasında kupayı kazanmalarının, şampiyonluğa apayrı bir anlam kattığını söyledi.
Oğuz Savaş ise hem derbi olması hem de kulübün bu sezon 5. kez şampiyonluk sevinci yaşaması nedeniyle şampiyonluğun bu sene daha anlamlı olduğunu vurgulayarak, ''Bunlar şampiyonluğun değerini arttırdı. Kupa töreni için 'Boş salonda' demeyeceğim, çünkü içerde kalan yöneticiler ve taraftarlarımızla güzel bir atmosfer oldu, mutluyuz'' dedi.
Diğer oyuncular da programda şampiyonlukla ilgili düşüncelerini anlattı.
Bu arada, oyuncular canlı yayına üzerinde ''5'i bir yerde'' yazan tişörtlerle çıktı.




