29 Aralık 2025, Pazartesi
spot_img

Olmazsa Olmaz

Alınan sonuçlar anlamında iyi bir hazırlık dönemi geçirmedi milliler..

Hoş; hiçbir zaman hazırlık süreçlerimiz iç açıcı değildi..
Yine de enseyi karartmadan önce elimizde ne var bir bakalım.
Bu kez kadro ve hücum seviyemiz belli bir düzeyde..
Ancak çok güçlü bir teknik kadroya sahibiz. Nihayet oynanacak maça veya o anki duruma göre oyuna müdahale edebilecek bir coachumuz var. Ataman ile birlikte Ufuk Sarıca, Yakup Sekizkök ve Ömer Uğurata'nın orada olması, her maçta müdahale gücümüzü sahneye çıkaracaktır. Coachun keyfinin istediği değil, maçın, akışın, dinamiklerin gerektirdiği hamleleri görebileceğiz.

Yapabildiğimiz iyi ve kötü şeyler var. Saklayabileceğimiz ve ortaya çıkartabileceğimiz özellikleri iyi sahaya yansıtabilirsek 'son 8' şansının kapısı açık..
Yine bir felaketle karşılaşıp karşılaşmamak 'bence' elimizde..

Çünkü sırtımızı dayayacak savunmada ne kadar sert ne kadar geçilmez olacağımız 'yüreğimiz'le ilgili.
Her şeyi belli bir düzeyde yapacağımız kesin; olağanüstü, rakibi şaşırtan bir yapımız yok.
Ama deyim yerindeyse 'tabanca' gibi savunma yapmak zorundayız. Tek çıkış yolumuz bu.
Hücumu savunmadan başlatmak, kolay sayı bulmak, ritm kazanmak için tek şansımız bu. Ergin Ataman'ın da takıma eklediği kısalıp tam sahada baskı yapmakve match-up zone da işimize yarayacaktır.
Yani her işin başı savunma olacak İspanya'da…

İşte o zaman bizi coşturan, oyuna sokan, moralimizi yükselten dış atışların oranı artacaktır.
Sete set kaldığımızda tempoyu arttıracak penetreler için Cedi en önemli silahımız. Sinan ve Ender'le o tempoyu hep yukarıda tutmalıyız ve potaya gitmeliyiz.
Kerem Tunçeri'nin ikili oyunlarında Barış'tan, Cenk'ten şut ve 1'e 1 katkısı elzem.
Ömer Aşık'a top indiğinde yapılacak faullerde kabul edilebilir bir oranda kalmak, nerdeyse maç kazanmak demek.
Emir'in saha görüşü ve ikili oyun becerisi, Oğuz'un sırtı dönük oyunu yegane çeşitliliğimiz.

Tabii ki her şeyin meyvesi ribaunt. Savunma ve ribaunt ile hızlı oynayacağımız her an maçı kazanmaya yakın olacağız.

Enseyi karartmadan, moral bozmadan, savunmada asla geri adım atmadan İspanya'da doğru adımlar atabiliriz.

İyi başlayalım, iyi bitirelim.

 

CAN İŞBAKAN

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler