Olin Edirne – Galatasaray Cafe Crown maçının ardından koç Oktay Mahmudi zehir zemberek açıklamalarda bulundu…
Mahmudi, maçın hakemlerini hedef alarak ''İnsanların emeğe karşı saygısızlığını görmemek için en iyi buralardan gitmek’’ ifadelerini kullandı… Mahmudi, ''İçim acıyor. İstifa etmek mi gerekir insanların uyanması için. Bu çirkefliği durdurmak için. Şu an burada bulunmaktan gerçekten tiksiniriyorum’’ dedi.
Uzun yıllar basketbol camiasına emek veren birisi olarak, uzun zamandır ilk kez böyle güzel olmayan bir karşılaşma yaşadığını ifade eden Mahmuti, şunları kaydetti:
''Çok çirkin ve sporun içinde olmayan şeyler yaşandı. Büyük bir camiayı temsil ediyorum dolayısıyla ona uygun konuşmalıyım. Kendi duygularımı mümkün olduğunca bastırmam gerekiyor. Bugün burada yaşananlar seviyesiz, Olin Edirne takımından dolayı değil, yaşananlar hakikaten çirkin ve yakışmayan bir görüntü oldu. Böylesine insanların mücadelesine, emeğine saygısız olmalarını ben hakikaten kaldıramıyorum.
Hiç konuşmadık, hep kendimizi tuttuk, ilk kez konuşuyorum, hep yutkunduk ama bugün burada yaşananlar hakikaten beni bir spor adamı olarak çok acıttı. Ben bunu Efes Pilsen antrenörüyken, Panathainakos'la oynadığımız maçlarda yaşıyordum. 3. dakikada iki uzunun 4'er 5'er faul pozisyonlarına gelmesi… 20 senedir bu işin içindeyim en çirkin günlerden birini yaşadım.''
Bir gazeteci, Mahmuti'ye ''seviyesiz ve çirkin olarak değerlendirmenizde kimi kastediyorsunuz?'' sorusu üzerine Mahmuti, daha fazla konuşamayacığını belirterek toplantı odasından çıktı.




