Ana SayfaDİĞERARŞİVMersin'de oyunlara görkemli açılış

Mersin'de oyunlara görkemli açılış

- Reklam -

Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nın resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge’nin de katılımıyla yapıldı.

Ülkemizde ilki İzmir'de 1971 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'nın Mersin Stadyumu'ndaki açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (lOC) Başkanı Jacgues Rogge ile birlikte yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Ece Vahapoğlu ile Burak Hakkı'nın Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak üç dilde sunuculuk yaptığı açılış öncesi Mazhar Alanson mini bir konser verdi. Karartılan saha içine katılımcı tüm ülkelerin bayrakları yansıtılırken, havai fişeklerin patlamasıyla görsel bir şölen yaşandı. Alanda oyunların resmi maskotu Carreta-Caretta tablosu çıkarken, arkasındaki güneş fonu Mersin'i simgeledi.

Türk Bayrağı ile Uluslararası Akdeniz Oyunları Bayrağı'nın stadyuma girişinin ardından ise organizasyona katılan ülkelerinin sporcuları geçiş yaptı.  Oyunlara katılan 24 ülkenin kafilelerinin geçiş töreni seyircilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Türkiye kafilesinde bayrağı milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği mesaj okundu.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler