2 Şubat 2026, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaNBALeBron, Curry'ye fark attı

LeBron, Curry'ye fark attı

Forbes dergisi tarafından Haziran 2017 ile Haziran 2018 arasındaki maaş ve sponsor gelirleri ile bonuslar hesaba katılarak yapılan araştırmaya göre ABD'li boksör Floyd Mayweather, 2018'in en çok kazanan sporcusu oldu.

 SporcuÜlke BranşKazanç (dolar) 
 1  Floyd Mayweather ABD Boks 285 milyon
 2 Lionel Messi  Arjantin  Futbol   111 milyon
 3 Cristiano Ronaldo Portekiz Futbol 108 milyon
 4 Conor McGregor İrlanda Karma dövüş sanatları  99 milyon
 5 Neymar Brezilya Futbol 90 milyon
 6 LeBron James ABD  85,5 milyon
 7 Roger Federer İsviçre Tenis  77,2 milyon
  Stephen Curry ABD  76,9 milyon
 9 Matt Ryan ABD Amerikan futbolu  67,3 milyon
10 Matthew Stafford ABD Amerikan futbolu 59,5 milyon

2018'in en çok kazanan ilk 100 sporcusu arasında tamamı NBA olmak üzere 40 ismin bulunması göze çarptı.

Los Angeles Lakers'tan LeBron James (85,5 milyon dolar), Golden State Warriors'tan Stephen Curry (76,9 milyon dolar), Kevin Durant (57,3 milyon dolar), Oklahoma City Thunder'dan Russell Westbrook (47,6 milyon dolar), Houston Rockets'tan James Harden (46,4 milyon dolar) gibi isimler, listenin üst sıralarında kendilerine yer buldu.

Listeye Amerikan futbolundan 18, beyzboldan 14, futboldan 9, golf ve dövüş sporlarından 5'er, tenisten 4, motor sporlarından 3, atletizm ve kriketten birer sporcu girdi.

Futbol branşından ilk 10'da 3 isim bulunmasına karşın ilk 100 hesaba katıldığında listedeki futbolcu sayısının 9'da kalması dikkati çekti.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler