Türkiye Kupası’nda yarı final öncesi düzenlenen basın toplantısında yabancı kuralı tartışması damgasını vurdu.
Soru üzerine görüşlerini paylaşan Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, “5 yabancı kuralı hiçbir şey kazandırmıyor. Kupadan üç gün sonra çok önemli bir Euroleague maçımız var ama dört yabancı oyuncumuz yatıyor ya da bireysel antrenman yapıyor. Birçok kulüpte Türkler yine az oynuyor, yabancılara 30-35 dakika veriliyor. Bizim gibi takımlar bu kural nedeniyle mağdur” dedi.
Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, “Kural herkes için geçerli. Bu sezon öncesi konuşulabilecek bir konu. Şu anda bunu konuşmanın zamanı değil” ifadelerini kullandı.
Türk Telekom’un kaptanı Kaya Peker ise, “Yabancı kuralı bir çıkmaz gibi oldu. Ergin abi de haklı ama bunun sadece Euroleague oynayan takımlar için geçerli olduğunu düşünüyorum. İleride Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes gibi takımlarla fark daha da açılacaktır ve ligin eski tadı kalmayacaktır. Ben kendi açımdan 5-6 yabancı olacağına 3 üst düzey yabancı olsun daha iyi olur diye düşünüyorum” diye konuştu.



