Anadolu Efes’in kaptanı Shane Larkin, Ziraat Türkiye Kupası’nda kadroda olup oynamaması hakkındaki eleştirilerle ilgili konuştu.
Sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan Larkin, “Tam bu sebeple kadroda olmamalıydım. Oynayabilecek kadar sağlıklı değildim. Takımım için orada olmam oynamak istemiyorum diye yanlış anlaşılabilirdi. Gerçekleri bilmeden konuşuyorlar. Eğer medyadakiler hikayeyi yönlendirirse böyle olur. Bir şeyi bilmesi gerekiyorsa bu takımımdır. Ve hepimiz gerçeği biliyoruz” dedi.
Karakterine saldırılmasına izin vermeyeceğini söyleyen milli oyuncu, “Takımıma ve Türk basketboluna her şeyimi verdim. Sakatlıklara rağmen oynadım ve vücudumu ortaya koydum. Bunun dışında söylenen her şey dikkat çekmek içindir. İnsanlar hakkında, onların zor anında konuşmak bana göre acınası bir durum. Ama takımım ve ülke için iyi oynadığımda tek bir cümle bile duymazsınız. Ama kötü anda, odadaki en gürülütülü kişi olurlar. Gerçek şu: Takım arkadaşlarıma yakın olup onlara yardımcı olmak istedim. Bu sahaya çıkıp uzun vadede sakatlığımı riske etmek anlamına gelmiyordu. Sakat bir oyuncuya saldırmak üzücü. Bu durum içine sokulmamalıydım. Ama takım oyuncusu olduğum için bunu yaptım. Şimdi bu noktadayız” diye konuştu.
Konunun Fenerbahçe ile ilgisi olmadığını ifade eden Larkin, “Fenerbahçe taraftarına sevgim ve saygım sonsuz. Konu onlarla ilgili değil. Takımınız duyduğunuz tutku tüm dünyada takdir ediliyor. Dünyadaki en iyilerden” dedi.



