18 Mayıs 2026, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVKarşıyaka Gönüllerin Şampiyonu

Karşıyaka Gönüllerin Şampiyonu

- Advertisement -
- Advertisement -

– Pınar Karşıyaka yeniden kurulduğu ilk yılda FIBA Eurochallenge kupasını bir top ile kaybetti. Final oynama başarısının sırrı sizce ne?

DOĞAN HAKYEMEZ: Başarı: Yönetim, UFUK SARICA ve taraftar. Yönetim Pınar'ın sponsorluğunu çok iyi kullandı. Antrenör tercihlerini Ufuk Sarıca'dan yana kullanmaları isabetli bir karardı. Menajer Levent Türknas da doğru bir isimdi. Kaptan Ümit, Caner, Bora, Soner, Evren, Maxim, Dixon, Diebler, Thomas, Aminu ve Sanders'tan kurulu kadro Sarıca tarafından iyi organize edilip taraftar da takım sahip çıkınca Final Four başarısı geldi.

Büyük fedakarlıklarla İzmir'e alınan şampiyona maalesef kendini bilmez bir seyircinin sahaya attığı su şişesi (ki Karşıyaka bu sırada faklı öndeydi) oyunu soğutunca Pınar Karşıyaka şampiyonluğu 1 sayıyla kaybetti. Tüm ülkeyi üzen bu yenilgiyi hiçbirimiz unutamayız. Ben yönetimi, Ufuk ve ekibini yürekten kutluyor, sahaya su petlerini atan kişiyi lanetliyorum.

– Anadolu Efes Final Four'u kaçırdıktan sonra eksiklerine karşın Fenerbahçe Ülker'i geriden gelerek deplasmanda yendi. İki takımı nasıl buldunuz? 

DOĞAN HAKYEMEZ: İki takımı da iyi bulmadım. Sakatlıklar iki tarafı da zorladı. Savunma yapılmayan karşılaşmada her eline topu alan potaya rahatça gitti. Ben Barac, Vujacic ve Farmar'ın yokluğunda saha avantajını elinde bulunduran Fenerbahçe Ülker'in Anadolu Efes'i rahat yeneceğini tahmin ediyordum. Ama moralsiz Anadolu Efes farklı yenik duruma düştüğü karşılaşmada inanılmaz bir direnç ortaya koydu ve Savanovic, Shipp, Lucas ve uzun zamandır oynamayan Ermal'in sayılarıyla Sarı- Lacivertli takıma beklemedikleri bir yenilgi tattırdı. Tecrübeli Fenerbahçe Ülker benchinin 4 yabancıyı sahada tutarak teknik faul alması çok düşündürücü.

– Antalya BŞB. ve Hacettepe Üni. küme düştü. Bu son nasıl geldi?

DOĞAN HAKYEMEZ: Antalya'nın düşmesi tamamiyle yönetim hatası. Oyuncuların ve antrenörlerinin ödemelerini yapmayan, alacaklarını isteyen her oyuncuyu yollayan bu ekip maalesef takımın düşüşünü seyretmiştir.

Hacettepe düşük bir bütçeyle ve Hüseyin Beşok'un üstün gayretleriyle mücadele ettiği Beko Basketbol Ligi'nde düşen ilk takım oldu. Beko Basketbol Ligi takımlarının yapılarına baktığımızda bu iki takımın düşmesini kanıksamadım.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler