Ana SayfaDİĞERARŞİVKarakaş'ın salon üzüntüsü

Karakaş'ın salon üzüntüsü

- Reklam -

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, yarın Caja Laboral takımıyla yapacakları maçla başlayacakları basketbol THY Avrupa Ligi mücadelesinde bu sene ''Dörtlü Final'' hedeflerini gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Karakaş, ilk maçta güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını belirterek, ''Yıllardır 'Dörtlü Final'i kovalayan zaman zaman da 'Dörtlü Final' oynayan bir takım. İyi bir kadroya ve Duska Ivanovic gibi çok tecrübeli bir antrenörü sahipler. Ancak biz kendi sahamızdaki maçları mutlaka kazanmak istiyoruz'' dedi.

Geçen sezon ilk grup maçlarında çok başarılı bir dönem yaşadıklarını, ancak daha sonra sakatlıklar ve hastalıklar üst üste gelince ''Dörtlü Final'' hedefinden uzaklaştıklarını hatırlatan Nedim Karakaş, ''İnşallah bu sene sakatlıklar olmaz, tam tersine sakat oyuncular aramıza katılır. Geçen sene  şanssızlıkla kaybettiğimiz 'Dörtlü Final'i bu sene yakalamak istiyoruz. Tek dezavantajımız mevcut olan sakatlar ve kısa zamanda hazırlanmak zorunda kalmamız'' diye konuştu.

Karakaş, bu sene Beko Basketbol Ligi'nin kalitesinin geçen yıldan daha yüksek olduğunu, bunun Avrupa'da mücadele eden takımlara fayda sağlayacağını kaydetti.

Nedim Karakaş, 25-30 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak WTA Championships Tenis Turnuvası nedeniyle yarınki Caja Laboral maçını yapacakları Abdi İpekçi Spor Salonu'na taraftarların geliş, gidişinin zor olduğunu kaydederek, ''Abdi İpekçi'de, geçen sene Sinan Erdem'de ulaştığımız seyirci  sayısını yakalamamız zor görünüyor. Salonun konumu itibariyle seyircilerin geliş, gidişi zor. O nedenle sıkıntı yaşanıyor. Sinan Erdem'e ulaşım daha kolay'' ifadelerini kullandı.

''Eğer Sinan Erdem yetişirse bundan sonraki maçları orada oynayacağız'' diyen Karakaş, Aralık ayında hizmete girecek Ataşehir'deki yeni salonlarına geçeceklerini belirtti.

Yeni salonun 1 Aralık'ta hizmete girmesinin planlandığını kaydeden Nedim Karakaş, ''1 Aralık'ta Avrupa Ligi'nde Olimpiakos maçıyla salonun açılışının yapılması düşünülüyor. Ancak benim şahsi fikrim, o maçta açılışın olmaması. Çünkü o maça geldiğimizde bizim için çok önemli, çok kritik bir maç olabilir. Açılış töreni, yeni salon takımın konsantrasyonunu bozabilir'' şeklinde konuştu.

Nedim Karakaş, geçen sezon NBA takımlarından Oklahoma City Thunder formasını giyen Thabo Sefolosha ile 3 aylık sözleşme imzaladıklarını, İsviçreli oyuncunun sadece Avrupa Ligi'nde forma giyeceğini söyledi.

Takımla perşembe gününden itibaren çalışmalara başlayan Sefolosha'nın başantrenör Neven Spahija'nın görev vermesi halinde yarınki Caja Laboral maçında forma giyeceğini kaydeden Karakaş, şöyle devam etti: ''NBA'den oyuncu almaya karşıydık. Bu fikrimiz de değişiklik olmadı, ama Tomas'ın sakatlığı uzayacağı ve o mevkide Avrupa Ligi'nde hissedeceğimiz eksiklik nedeniyle Sefolosha'yı geçici olarak aldık. Sefolosha ile Tomas sahalara dönene kadar, 3 aylık sözleşme yaptık.

Sefolosha'nın defans yönüyle çok iyi bir sporcu olduğunu biliyoruz. O yüzden, açımızı kapatmak için transfer ettik. Tomas olsa kesinlikle düşünmezdik. Kendisinden ne kadar faydalanabiliriz, zaman gösterecek. NBA'de lokavt bitince dönecek. Bugün de NBA'de toplantı varmış. Belki de formayı giymeden çeker gider. Sefolosha bizi kurtarsın diye değil, ihtiyacımız olduğunda faydalanalım diye  aldık.''

Nedim Karakaş, sakatlıkları bulunan oyunculardan Engin Atsür'ün çok kısa sürede takıma döneceğini, Engin'i Mirsad Türkcan'ın takip edeceğini ve Marko Tomas'ın ise Aralık ayının sonuna kadar zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Nedim Karakaş, THY Avrupa Ligi'nde 3 Türk takımının olmasının bugüne kadar geç kalmış bir şey olduğunu belirterek, ''Avrupa Ligi'nin bu sene aldığı kararla, bundan sonra aynı ülkeden en fazla 4 takım yer alacak. İnşallah 4. takım da aramıza gelir'' dedi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler