Banvit’te başantrenör Itoudis ve Sammy Mejia, yarı final serisini Bandırma’ya taşımanın hesaplarını TBF'ye açıkladı.
Banvit’in, normal sezonu domine ettikten sonra, Play-Off’ta beklendiğinden daha fazla zorlandığı söylenebilir. Siz Play-Off performansınızı nasıl görüyorsunuz?
“Birçok iyi takımın olduğu, rekabet düzeyi oldukça yüksek bir ligdeyiz. Tofaş’a karşı zor maçlar oynadık, ama 2-0 ile o seriyi süpürmeyi başardık. Kolay olmayacağını tabii ki biliyorduk; bizi ne kadar zor bir görevin beklediğini o maçlarla bir kez daha hatırladık.
Galatasaray’a karşı oynadığımız yarı finale gelirsek… Galatasaray son şampiyon. Euroleague için kurulmuş bir takım. Kime karşı oynadığımızı biliyoruz. Bu diğer takımlara saygı duymadığımız anlamına gelmiyor, her takıma saygı duyuyoruz. Ama bu çetin bir seri. Karşımızda iyi bir rakip var. Tek başımıza oynamıyoruz.
Sizinle nasıl oynadığımıza ve neden öyle oynadığımıza dair birçok detay üzerinde konuşabilirim. Fakat şimdi bunun zamanı değil. Üçüncü maçta oyunu istediğimiz noktaya getirdik, fakat her zaman olduğu gibi bu tür önemli maçlarda sonucu küçük detaylar belirliyor.
Siz normal sezonu domine ettiğimizi söylediniz. Ben ‘domine etmek’ kısmına katılmıyorum. Evet bir galibiyet serisi elde ettik; bu iyi bir şey. Ama bu size yalnızca saha avantajı sağlıyor. Galatasaray serisindeki ilk maçta hücum anlamında kötü oynadık. Ve işte şimdi seride gerideyiz.”
Galatasaray Liv Hospital’a karşı 2-1 geridesiniz. Seriyi çevirmek ve finale çıkmak için ne gerekecek?
“İki galibiyet daha… Kolay değil, ama iki galibiyet daha gerekiyor. Gerçek bu. Dediğim gibi saygı duyduğumuz, çok iyi bir ekibe karşı, son şampiyona karşı oynuyoruz ve deplasmandayız.”
Eğer finale çıkarsanız, uzun süre birlikte çalıştığınız Obradovic’in çalıştırdığı Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacaksınız. Bu özellikle beklediğiniz bir eşleşme mi?
“Öncelikle, varsayım üzerine kurulan bir soruyu yanıtlamayı istemiyorum. Benim için gelecek, bir sonraki antrenman, oyuncularımla izleyeceğim bir sonraki video, bir sonraki toplantımdır. Şu an zor bir durumdayız, 2-1 kaybediyoruz. Seriye eşitliği getirmeye çalışacağız; öncelikle yapmamız gereken bu. Final şu an çok çok ötemizde. Finali düşünmüyoruz, sadece Galatasaray ile beraberliği nasıl sağlayacağımızı düşünüyoruz.
Obradovic ile ilgili olan kısma gelirsek… Daha önce birçok meslektaşınıza da söyledim. Zeljko ile olan ilişkimi herkes biliyor. Ona çok şey borçluyum. Birlikte çalıştığımız için, işbirliğimiz için minnettarım. On üç yıl boyunca harika oyuncular, harika bir yönetim ve bize inanan taraftarlarla birlikte, harika bir kulüp olan Panathinaikos’ta çalıştık. Ne diyebilirim ki… Obradovic adamım. Ben de onun… Bu yalnızca profesyonel değil kişisel yaşamlarımızın da öyküsü.
Ama söylediğim gibi -buna özellikle dikkatinizi çekiyorum- şu an bir sonraki toplantıya, bir sonraki antrenmana ve seriyi nasıl 2-2’ye getireceğimize odaklanıyoruz. Evet, Fenerbahçe finalde. Orada olmayı da hak ediyorlar. Biz şu an 2-1 gerideyiz.”
Banvit’in yıldız oyuncusu Sammy Mejia ise, seride daha önce canlarını yakan hataları tekrarlamak istemiyor. Kendilerine güvenen bir ekip olduklarını belirten Mejia, şu ana kadar Play-Off’taki en zor seri olduğunu düşündüğü bu serideki fiziksel mücadele karşısında diri kalan tarafın finale ulaşacağını düşünüyor.
Yarı finalde 2-1 geridesiniz ve Galatasaray Liv Hospital karşısında alacağınız bir mağlubiyet sizi şampiyonluk yarışının dışına itecek. Finale çıkabileceğinizi düşünüyor musunuz?
“Tabii ki. İlk üç maça baktığımızda, ilkinde hücum anlamında kötü oynadık. Galatasaray’ı 67 sayıda tuttuk. Savunma yönünden görevimizi yaptık, fakat hücumda oynayabileceğimizi bildiğimiz kadar ve sezon boyunca oynadığımız kadar iyi oynamadık. Tabii bunda Galatasaray’ın büyük payı olduğunu söylemeliyiz. Çok sıkı bir oyun ortaya koyuyorlar, çok iyi savunma yapıyorlar.
Aslında serinin genelini düşündüğümüzde, her üç maçın da hatırı sayılır bir bölümünde tempoyu kontrol ettiğimiz kanısındayım. Ama canınızı yakan her zaman için küçük hatalar oluyor. Bunun da bizim yorgun olmamızla ilgisi var; biliyorsunuz, uzun bir sezon geçiriyoruz.
Galatasaray karşısında her şey için uğraşmanız gerekiyor, hiçbir şey kolay olmuyor. Yarın kazanabileceğimize kesinlikle inanıyorum. Dün de kazanmak için şansımız vardı, fakat gerçekten canımızı acıtan birkaç hata yaptık. Kendimize gerçekten güvenen bir ekibiz. Sakatlıklarımız var. Chuck dün oynayamadı, ancak ondan yoksun olmamıza rağmen neredeyse maçı kazanıyorduk. Bugün biraz dinleneceğiz, dünkü maçı seyredeceğiz ve yarın seriyi tekrar Bandırma’ya taşımak için elimizden geleni yapacağız.”
Galatasaray Liv Hospital ile oynadığınız seri oldukça başa baş ve gergin geçiyor. Maçları ve sonuçları sizce ne gibi faktörler etkiliyor?
“Bence oyunun fiziksel yönü… Bu seride fiziksel mücadele ön planda. Bu seri, Play-Off’ta şu ana kadar rekabet düzeyi açık ara en yüksek seri oldu. Bunun fiziksel olarak iki takım üzerinde de etkisi oluyor. İki takım da yorgun. Düşük skorlu maçlar oynuyoruz. Hem fiziksel hem de zihinsel bir mücadele. Güçlü kalmalı ve vücudunuz dinlenmeniz gerektiğini söylediğinde bile zorlamaya devam etmelisiniz. Bu bizi en çok zorlayan mücadele oluyor. Bunun dışında, söylediğim gibi, Galatasaray iyi bir takım ve köklü bir kulüp. İyi bir kadroları var. Umarım yarın için herkes hazır olur ve bir ya da iki adamımız ‘ekstra’ oynayarak iyi bir katkı verir.”



