Beko Basketbol Ligi’nde ilk devrenin son maçında Galatasaray Medical Park Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Aliağa Petkim’i 90-72 mağlup etti. Sarı Kırmızılı ekip karşılaşmanın ilk devresini 42-35 üstün tamamladı. Maçın üçüncü çekişmesi ise büyük çekişmeye sahne oldu.
Aliağa Petkim bu periyotta geriden gelerek üstünlüğü ele geçirse de Sarı Kırmızılı ekip son dakikada bulduğu sayılarla tekrar öne geçti ve son periyoda üstün girdi.
Karşılaşmada Luksa Anrdic 26 sayı ile oynarken Songalia , Shipp 14’er sayı, Lakovic de 13 sayı ile mücadele etti. Aliağa Petkim’in de en skorer ismi 23 sayı ile Ümit Sonkol oldu.
Galatasaray bu galibiyetle üst üste 3. kez kazanırken evinde de yenilmemezlik serisini 5 maça çıkardı. Aliağa ise deplasmanda arka arkaya 2. yenilgisini aldı.
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Sami Özel, Uğur Özen
GALATASARAY MEDİCAL PARK (90): Joshua Shipp 14 (5 ribaund, 1 asist), Jaka Lakovic 13 (3 asist), Göksenin Köksal 4 (1 ribaund), Luksa Anrdic 26 (5 ribaund, 1 asist), Haluk Yıldırım (4 ribaund, 2 asist), Evren Büker (3 ribaund, 4 asist), Furkan Aldemir 5 (5 ribaund, 1 asist), Jamon Lucas 9 (2 ribaund, 1 asist), Darius Songalia 14 (3 ribaund, 1 asist), Cevher Özer (1 asist)
ALİAĞA PETKİM (72): Caner Şentürk 2 (4 asist), Branislav Ratkovica 5 (3 ribaund, 1 asist), Eren Ocaktürk 2 (1 ribaund), Pertev Öngüner 3, Ryan David Toolson 18 (2 ribaund, 7 asist), Hakan Köseoğlu 4 (7 asist), Ümit Sonkol 23 (9 ribaund), Kevin Lamer Pinkey 4 (5 ribaund, 1 asist), Orhan Ayın 4 (3 ribaund, 1 asist), Brian Qvale 7 (2 ribaund)
1.PERİYOT:28-11
2.PERİYOT:14-24
3.PERİYOT:24-25
4.PERİYOT:24-12




